Kahramanmaraş'ta bugün saat 20:56'da meydana gelen çok şiddetli depremde şehrin tamamı salıncak gibi sallandı. Binlerce insan binaları boşaltarak aşağıya indiler. 

Deprem'in Sivrice Elazığ' merkezli 6.8 şiddetinde olduğu öğrenildi.Bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

Kahramanmaraş'ın tamamında on binlerce araç caddelere çıktı. Vatandaşlar araçlarıyla güvenli yerler ararken bazı vatandaşlar ise ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. Bu arada bazı vatandaşların marketlerden alışveriş yaptıkları görüldü.

KAHRAMANMARAŞ'TA MUHTAR HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Şerefoğlu Köyü muhtarı Ramazan İnce, bu gece meydana gelen deprem esnasında Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi Asya sitesi'ndeki evinde kalp krizi geçirdi. Kalbi duran ve hastaneye kaldırılan muhtarı hayata döndürmek için çaba harcandı ancak tüm çabalara rağmen muhtar hayatını kaybetti.

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre; Merkez üssü Elazığ İli Sivrice ilçesinde yaşanan 6.5 şiddetindeki deprem ilimizde de hissedilmiştir

Deprem sonrası AFAD, AKOM, 112 ve diğer ilgili kurumlarımızın incelemeleri neticesinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına gelen bildirimler İl Kriz Merkezimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir. 

Valiliğimiz İl Kriz Merkezi’nden kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA!

Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda ve Büyükşehir Belediyemize gelen telefonlarda;

Büyükşehir Belediyemiz tarafından deprem dolayısıyla evlerinize girilmemesi gerektiği hakkında anonslar yapıldığı haberleri yayılmaktadır.

Bu haber tamamen ASILSIZDIR

Şehrimizde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir.

Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, sizlerle resmî sosyal medya hesaplarımızdan gerekli ve asıl bilgiyi her an paylaşmaya devam edeceğiz.


SON DAKİKA

Polis ekipleri sokağa çıkan vatandaşlara, evlerine çıkması konusunda anons geçiyor. 

Elazığ’da saat 20.55’te büyük bir deprem meydana geldi. AFAD, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan depremin büyüklüğünün 6.8 derinliğinin 6.75 kilometre olduğunu duyurdu.

KANDİLLİ REVİZE ETTİ

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini de 5 kilometre olarak revize etti.

NTV'ye konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Malatya Doğanyol'da bir kişi hayatını kaybetti" dedi.

“BÖLGENİN YAPISI İYİ DEĞİL RİSKLİ”

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal şöyle konuştu:

* Osmaniye’den bile hissedildi. Arada çok büyük uzaklık var. Yakında bilgiler gelmeye başlar. Ama maalesef karamsar bir tablo görünüyor.

* Deprem yıkıcı. Bölgenin yapısı iyi değil riskli. Kırsal bölgelerdeki yapılar emin olun kötü olmuştur. Diliyorum ki can kaybı az olmuştur.