Elazığ'da yaşanan şiddetli deprem Kahramanmaraş'ta da hissedildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Elazığ Sivrice'de 20.31'de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş’ta da şiddetli bir şekilde hissedildi.

Deprem çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrası AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Hissedilen şehirler ve köylerle irtibata geçtik. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da "Ekiplerimiz bölgeye intikal etmiştir" ifadelerini kullandı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin yerin 9.40 kilometre derinliğinde olduğunu duyururken Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü derinliği 2.8 kilometre olarak açıkladı.

Deprem Kahramanmaraş, Gaziantep ve diğer çevre illerden de şiddetli bir şekilde hissedildi. 

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Elazığ'daki depreme ilişkin, "Hissedilen şehirler ve köylerle irtibata geçtik. Gelişmeleri takip ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Güllüoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Elazığ'da ilk belirlemelere göre 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hissedilen şehirler ve köylerle irtibata geçtik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

KIZILAY'DAN DA İLK AÇIKLAMA

Türk Kızılay ekiplerinin, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye intikal ettiği bildirildi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ekiplerimiz bölgeye intikal etmiştir." ifadesini kullandı.