Türkiye'nin dört bir yanından taksi şoförleriyle ilgili, skandallar gelmeye devam ederken bir skandalda Kahramanmaraş'ta yaşandı.
Trabon caddesi civarından taksiye binen iki kişi, taksiciye tekerek yoluna gitmek istediğini belirtti. Ancak taksici Kahramanmaraş'ı dört dönerek, yolu uzatmak istediği iddia edildi.
Haber46 muhabirine açıklama yapan gençlerin açıklaması: Yolu uzatmak istediğini farkettik, orman dairesi veya Kayseri yolundan rahatlıkla ulaşabileceğimiz yol için Mağralı mahallesi, yukarı çevre yolu dahil heryeri dolaşmaya başladı. Bizler yolu biliyoruz, neden yolu uzattığını sorduk kendisine, heyecanlandı ve yol kapalı dedi. Bizde bu cevabı alınca taksiyi şikayet edip, indik. Daha çok İstanbul'da yaşanan bu olayın Kahramanmaraş'ta yaşanması çok üzücüydü 'dedi.
Konu ile ilgili vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken, konuları bir taksici Haber46 muhabirine aktardı. Öncelikle bilindik duraklardan veya tanıdığınız taksileri kullanmanız sizin için en güvenlisidir. Yolu uzattığını farkettiğiniz anda arabayı sağa çekmesini isteyin ve şikayet edin.  Ayrıca taksimetre 4 TL den açılmaktadır. Taksiyi nereye çağırırsanız çağırın 4 TL üzerinden açılışını yaparsa kesinlikle belirtin, eğer düzeltmiyorsa şikayet edip taksiden inin ve yeni bir taksi çağırın. Kahramanmaraş'taki taksi duraklarının sahipleri çok güvenilirdir. Bu tür şikayetlere çok önem veriyorlar. Şikayet etmekten korkmayın, taksicilerden sorumlu kişilerin en hassas noktası taksimetre oyunudur. Kesinlikle böyle bir olaya müsade etmezler 'dedi.