Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen silahlı saldırının detayları ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ta iş adamı Selahaddin Dilken’e saldırıyı düzenleyen zanlılar geniş çaplı araştırmanın neticesinde kamera görüntüleriyle tespit edildi.

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA

TETİKÇİ VE AZMETTİRİCİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İş adamına düzenlenen silahlı saldırı soruşturmasında azmettiren ve tetikçi olduğu iddia edilen 4 şüpheli, polis ekiplerinin güvenlik kameralarını izlediği sırada tespit edildi. Tespit edilen 4 şüpheli gözaltına alınıp dün adliyeye sevk edildi. Azmettirici olduğu iddia edilen 3 kişi adliyedeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

15.10.2018 tarihinde Aksu Mahallesinde aracından inen 66 yaşındaki iş adamı Selahaddin Dilken’e 20 yaşlarındaki kimliği meçhul bir kişi tarafından tabanca ile ateş açıldı. Açılan ateş sonucu vücudunda isabet eden kurşunla yaralanan Dilken, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı.

KAMERA KAYITLARI SANİYE SANİYE İNCELENDİ!

Olaydan sonra kaçan şüpheliler için Cinayet Büro Amirliği ekipleri olay yerindeki güvenlik kameralarını incelemek üzere çalışma başlattı. Polis ekipleri olay yeri çevresinde ve çevre yolu güzergâhındaki güvenlik kameralarını izledi.

15 Ekim 2018 günü gerçekleşen silahlı saldırıdan dakikalar sonra görüntü taramasından bir araba ve siyah renkli kapüşonlu bir şahsı ve uzakta keşifçi olduğu iddia edilen bir kişiyi belirleyerek, işadamını silahla vuran şüphelinin kendisini uzak bir mesafede bekleyen 46 BH 562 plakalı araca binip kaçtığını tespit etti.

Polis plakadan yola çıkarak aracın kiralık otomobil olduğunu ve aracı kiralayan şahsın bir işyeri sahibi M.A.K. isimli şahıs olduğunu ortaya çıkardı.

ŞÜPHELİLERDEN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerin kimliğini belirleyen polis ekipleri İşyeri sahibini de yakalayarak gözaltına aldı.

Şüpheli M.A.K. kiralık aracı ise çalışanına verdiğini yaşanan olayla ilgisi olmadığını savundu.

Şüpheli M.A.K.’nın kiralık aracı verdiği çalışanı 27 yaşındaki Mehmet K.'da yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Mehmet K.’nın yaralama dâhil çok sayıda suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

Polis, yaptığı araştırmada Mehmet K'nın, 33 yaşındaki çok sayıda suç kaydı olan Mustafa M. ve 18 yaşındaki Ahmet Barış K. ile aynı araçla dolaşırken olayın gerçekleştiğini belirledi.

TETİKÇİ OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN ŞÜPHELİ İFADE DEĞİŞTİRDİ

Silahlı saldırı şüphelisi ‘’SESLİ ŞARKI SÖYLEME DEDİ, RUHSATSIZ SİLAHIMLA ATEŞ ETTİM’’ diyerek ifade değiştirdi.

Dört şüpheli polis ekiplerince gözaltına alındı ve olayda kullanılan ruhsatsız tabancaya el konuldu. Cinayet bürosu ekiplerince kamera görüntülerinden tabanca ile ateş eden şahsın Ahmet Barış K. olduğu otaya çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, İlk aşamada kedisine gösterilen şahsı takip ettiklerini ve "bunu vur" dendiği için eski iş adamı Dilken’i silahla vurduğunu itiraf eden şüpheli Ahmet Barış K., sonrasında ifadesini değiştirerek "yüksek sesle konuşup gezerken, adam beni gürültü yapma diye ikaz etti, ben de vurdum" ifadelerini kullandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden iş yeri sahibi savcılık tarafından serbest bırakılırken İşyeri çalışanı ile birlikte üç şüpheli tutuklanmak istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden Ahmet Barış K. Tutuklanırken diğer şüphelilerin hepsi serbest bırakıldı.

Saldırıya uğrayan Selahaddin Dilken ise olay gününü şöyle anlattı:

‘’O gün hiçbir işim yoktu. Araziye gittim biraz oturduktan sonra Aksu’daki kaynakçının yanına gittim işim vardı. Beni takip etmişler. Kimseyi tanımıyorum. Kaynakçının yanına indim on dakika durdum işim bitti arabaya binerken yanıma geldi ayağıma sıktı ve kaçtı. Etraftakilere yakalayın beni vurdular dedim adamların hepsi şaşırdı. Vuran kişinin tam önünden kamyon geçti, elinde de sigara olunca yakalayamadılar. Kamera olmasa zaten kim vurduya gidiyordum. Kamera her şeyi göstermiş.

‘’DAMADIM 14 TRİLYON KARŞILIKSIZ ÇEKLERİ MARAŞLILARA VERMİŞ’’

‘’Çırçır işletmeciliği yapıyordum önceden. Şimdi ise arazi işleriyle uğraşıyorum. Bizim damat penye işi yapardı. Benim onunla alakam bile yoktu. Damadım hakan dilken işi büyütmüş, borçlanmış piyasaya ve beni koz olarak kullanmış. Benim bütün mallarıma haciz koydular, bizi mağdur ettiler. Alacak ta olup olmadığını bilmiyorum hepsi hayali. Çırçır fabrikasının kaşesini kullanarak piyasaya borçlanmış. 14 trilyonluk karşılığı olmayan senetleri Maraşlılara vermiş. Benim imzam ve kefilliğim yok. Bir şirkete ortaklığım var. Şirketimin yeri de 8 metrekare. Diğerleri mallar da benim üzerime. Bundan dolayı da benim üzerime geliyorlar. Mallarıma haciz koydular ve ben mağdur oldum.

‘‘DAMADIMIN BORCUNDAN DOLAYI SÜREKLİ TEHDİT EDİLDİM’’

Eski iş adamı Selahaddin Dilken’in 3 yıl öncesine kadar çırçır fabrikası sahibi olduğu ve iflas ettiği, şu an ki geçim kaynağının ise çiftçilik olduğu öğrenildi.

Eski iş adamı dilken, gazetecilere yaptığı açıklamasında saldırı olayından yaklaşık bir yıl önce yine damadının piyasaya olan yüklü miktar borcu yüzünden ‘’maraşlılar grubu’’ adına arayan ve polise bildirdiği bu kişi tarafından tehdit edildiğini ifade etti.

‘’Tehdidin daniskasını aldım. Tarlanı süreriz dediler, ayağımdan vurdular, çocuklarımla tehdit ettiler. Ali karanfil, geçen sene de fabrikaya geldi, Tarlanı süreriz tehdit ettiler gittiler. Bir daha gelmemişlerdi. Bir sene sonra geldiler beni vurdular.’’

Eski iş adamı Selahaddin Dilken’in oğlu Ali Dilken ise şunları kaydetti:

‘’Geçen sene benim evime gelmişler ben Şerefoğlu köyünde tarlada pamuk topluyordum. Eşim kapıyı açmış ve iki genç oğlan Selahaddin Dilken nerede?, Murat Dilken bunun neyi oluyor? Demişler; adımı da tam öğrenememişler. Hâlbuki benim adım Ali, sonradan bizim hanım Ali demiş. Evet, Ali Dilken nerede demişler. Eşim de pamuk topladığımı söylemiş. Onunla bir görüşmemiz lazım, biz Karanfil’den geldik demişler. Eşim bana telefon açtı, söyledi durumu. Ben de tanımadığım için ismi lazım değil birine sordum. Bunu bul dedim. Ali Karanfil’de Şerefoğlu köyündenmiş. Erkek adam eve hanımın karşısına çıkmaz ben senin köyünde pamuk topluyorum seni burada bekliyorum dedim. Bu adam gelemedi. Evime gelmek ne demek; bizim borcumuz yok çünkü.

‘’DEĞNEKÇİLİK YAPIYOR, MAFYACILIK OYUNU OYNUYOR’’

‘’Evime geldikten ertesi gün kendisini karanfil olarak tanıtan bu kişiye haber yolladım. Haber yolladığım kişiden özür dilemiş. Savcılığa şikâyet edeceğimi söylemiştim. Sakın Ali bey ben öyle bir şey yapmadım, elimin altındaki iki kişi benden habersiz gitmiş senin evine ben özür diliyorum senden dedi. Bu konuşma üzerine ben de bu adamdan şikâyetçi olmadım. Şimdi de babamı vurdular.

‘’ADALET İSTİYORUM’’

‘’Benim piyasada kimseye borcum yok. Damadım Hakan Dilken’in borcu var. Onu sıkıştırmıyorlar. Kendisi Maraş’ta bir yere gittiği yok. Devamlı benim üzerime geliyorlar. Ben mağdurum. Çocuklarım tehdit altında devamlı, bende tehdit altındayım. Emniyet teşkilatımız hem tetikçiyi hem de azmettiricileri buldu. Ama bugün mahkemede öğrendiğime göre beraat etmişler. Sadece tetikçiyi tutuklamışlar. Azmettirenler ortada ben yine aynı şekilde tehdit altındayım. Hâkim ve savcılardan adalet istiyorum.’’