Kahramanmaraş Valisi Vehdettin Özkan Nisan ayı içerisinde kent büroksasini toplayarak Aksu Çayı ile alakalı önemli kararlar vermişti.

PEKİ O KARARLAR YERİNE GETİRİLDİ Mİ ? 

Kahramanmaraş’ın kanayan yarası haline gelen ve rengi nedeniyle sürekli eleştirilen Aksu Çayının temiz akması için kent bürokrasisi karara vardı. Buna göre, çayın temiz akması için tüm çalışmaların hepsi hızlılık ile yapılacak.Yapılan toplantı sonrası ise çalışmaya başlanıp başlanmadığı ise merak konusu oldu.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un, fabrikatörler ile anlaşarak arıtma tesisi yapma sözü verdiği, yeni Başkan Hayrettin Güngör’ün ise ajandasında bulanan arıtma tesisi yapılana kadar alınacak tedbirler Kahramanmaraş Valiliği İl Koordinasyon kurulu toplantısında gündeme alındı. Aksu çayıyla ilgili olarak Vali Vahdettin Özkan, Aksu çayının berrak bir şekilde akışı için çalışma yapılması talimatını verdi.
KASKİ-DSİ-KMTSO ÇALIŞMA YAPACAK
Valilik Fikret Kiraz konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda sektörlerin 2019 yılı ödeneğinden aldıkları pay dağılımları, kurumların yaptığı harcamaları, biten projeler, devam eden projeler, ihale aşamasında ki ve başlamayan projeler konuşuldu.
Toplantıda, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İşleri (KASKİ) Genel Müdürü Özgür Özdemir'in sunumu sonrasında Vali Vahdettin Özkan, ''Aksu çayı başta olmak üzere, ilimizde muhafaza edilmesi gereken nehirlerimiz var. Devlet Su İşleri (DSİ) ve KASKİ, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte bir çalışma yaparak onların korunması için bir gerekeni yapacağız'' dedi. 
Özkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne de çalışmalar için talimat verdi.
KİRLETİCİLERE CEZA!
Aksu çayından berrak bir suyun akışı için iş planı yapıp, eylem planı ve maddeler halinde neler yapılacağına dair çalışma yapılması talimatını veren Özkan, ''Kirleticiler kimler? Onlarla ilgili çalışma yapalım. Üretim ve istihdam yapan fabrikalara teşekkür ediyoruz. Devlette her türlü desteği veriyor zaten. Ama çevresel değerleri de muhafaza etmek gerekiyor. Bu konuda bize yardımcı olmayanlara da ceza yazacağız'' diye konuştu.
Haber 46 Aksu çayı ile alakalı yapılan her türlü girişimi desteklediği gibi, suyun kirli akmaması içinde elinden geleni yapacağını bildirir.