Kahramanmaraş Trabzon Bulvarında vatandaşlara müzikler çalan ve bölge esnafı tarafından sevilen sokak sanatçısı A.D’nin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından darp edildiği iddia edildi.

Olay Cumartesi 15.00 civarında Müftülük meydanında yaşandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Sokak Sanatçısı A.D arasında tartışma yaşandı. Bölge esnafından ve vatandaşlardan edindiğimiz bilgilere göre, zabıta ekipleri A.D’nin ekipmanlarını toplamasını ve kaldırımdan gitmesini istedi. Sokak sanatçısının bu duruma itiraz etmesinin ardından zabıta ekipleri sokak sanatçısının ekipmanlarına zarar verdi. Daha sonra aralarında yaşanan tartışmada zabıta ekiplerinin sokak sanatçısını darp ettiği iddia edildi.

ESNAFTAN VE VATANDAŞTAN BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Aylardır bölgede sokak sanatçılığı yapan A.D’ye yapılan bu müdahaleler vatandaşları ve bölge esnaflarını kızdırdı. Bölge esnafları zabıtalara tepkisini gösterirken olay yerine gelen polis ekipleri olayın büyümesini önledi. Olay yerindeki vatandaşlar zabıta ekiplerine büyük tepki gösterdiler. Olayı gazetemize anlatan bir vatandaş; “Arkadaşlar sokak müziği yapıyordu, birden 3 tane zabıta geldi. Arkadaşa bunları topla dediler. Ne oldu ağabey şikayet falan mı var dedi. Yok şikayet yok dedi. Zabıtalar eşyalarını topla kaldır demeye başladı. Kaldırmazsan el koyarız, hepsini alırız dedi. Sokak sanatçısı da ‘niye böyle bir şey yapıyorsun ki durduk yere el koyamazsın’ dedi. Zabıtalar yüksek sesle bağırarak rencide edecek şekilde konuşuyorlardı. Zabıtalar A.D’nin eşyaları kaldırmadığını görünce elindeki mikrofonu alarak yere çaldı. Sonra tartaklamaya başladı. A.D’ de karşılık verince kavga etmeye başladılar. İlk başta zabıta A.D’nin boynuna sarıldı hatta boynunda tırnak izleri vardı. Kıyafetleri de parçalandı” ifadelerini kullandı.

Olay yerine gelen polis ekipleri sokak sanatçısını ifadesi alınmak üzere karakola götürdü.

Kaynak: Maraştanhaber