Önceki günlerde lüks bir eğlence merkezinde meydana gelen kavga sonucu Kahramanmaraş Emniyeti saat 00:00 olmadan Kahramanmaraş’taki tüm eğlence merkezlerinin hepsini kapatmaya başladı.Eğlence mekanlarının sahipleri ise bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Türkiye’nin en güvenilir ve en huzurlu 10 şehrinden birisi olan Kahramanmaraş’ın sosyal yaşam donatası gelişti. Özellikle genç nüfusun artmasıyla birlikte Büyükşehirler ’de olan Canlı müzik, Lüks kafeler, Çay ve oyun salonları ciddi oranda arttı. Yaşanan bu gelişmeler sonrası Kahramanmaraş Emniyeti ise yeni bir karara imza atarak bu mekanların kapanış saatlerini değiştirdi.

TERÖR BÖLGESİMİYİZ ?

Haber46’ya açıklamalarda bulunan bazı eğlence mekanı sahipleri "uzun yıllar önce terör bölgelerinde belediye encümen kararıyla kapatma saatleri 02:00 olurken, Kahramanmaraş’ta iş yeri kapatma saatlerinin 00:00 olması iç ticaret ekonomisine ciddi oranda zarar veriyor." dediler. Mekan sahipleri Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünün yaşanan bir takım olaylar sonrasında yasal zorunluluktan da önce iş yerlerini kapatmalarına tepki göstererek bu tür olayların sürekli olmadığını ve alınacak tedbirlerle olayların önlenebileceğini ifade ettiler.

GENÇLER NEREYE GİTSİN ?

Mekan sahipleri "Emniyet Müdürlüğünün kafe ve oyun salonlarını 00:00 ‘ da kapatması en çok gece kulüplerine yaayacak. Oyun ihtiyacını atamayan gençler gruplaşarak gece mekanlarının yolunu tutuyorlar. Bu mekanlar ise sabahleyin 06:00’a kadar açık" dediler.

Belediye encümenliğine hep birlikte gideceğini belirten iş yeri sahipleri en azından bu tür mekanlarının 02:00’a kadar açık kalmasını isteyeceklerini belirtirken bu uygulamanın biraz daha böyle devam ettiği müddetçe ise iş yerlerinin kapanacağını söylediler.

Mekan sahipleri Gaziantep, Siirt, Şanlıurfa, Adana gibi tüm illerde gece saatlerinde birçok oyun salonu açık dururken, Kahramanmaraş'ta kapatılmasına tepki göstermeye devam edeceklerini söylediler.