Türkiye genelinde 12 firmaya haksız kazançtan soruşturma açıldı. Aralarında Kahramanmaraşlı bir firmada bulunuyor. 

Hedef Halk Gazetesi haberine göre; geçtiğimiz yıl un fiyatlarında yaşanan fahiş artış üzerine Rekabet Kurulu harekete geçti. Buğday unu pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin aralarında anlaşarak fiyat artırdığı iddiası üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulu'nca karara bağlandı. Aralarında Kahramanmaraşlı un şirketinin de bulunduğu 12 teşebbüs hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

BULGULAR YETERLİ GÖRÜLDÜ

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 13 Haziran'daki toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak 12 teşebbüs hakkında soruşturma açtı. Gaziantep'ten 4 şirket bir dernek, Tokat, Amasya ve Kahramanmaraş'tan birer şirket, Samsun'dan da Bafra Un Yem Gıda, Nihoruz Gıda, Ulusoy Un ve Unsan (Osmanlı) Un şirketlerine soruşturma açıldı.

İşte söz konusu kanunun 4'üncü maddesinin ihlalinde bulunan Aksu Gıda(Kahramanmaraş), Aydıngüler Gıda (Gaziantep), Bafra Un Yem Gıda (Bafra/Samsun) Birsan Birlik Gıda (Zile/Tokat), Dayıoğlu Un Gıda (Gaziantep), Gözeli Yem Gıda (Gaziantep), Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (Gaziantep), Kozlu Gıda (Amasya), Nihoruz Gıda (Samsun) Özmercan Kardeşler Gıda (Gaziantep), Ulusoy Un (Samsun), Unsan Osmanlı Un (Samsun) hakkında soruşturma açılmasına 19-21/305-M sayı ile karar verildi.