Geçtiğimiz yıl Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşanan olaydan kan donduran son dakika haberi geldi. 20 Eylül 2019 tarihinde Eser ve Damla Efsane çiftinin kına gecesinde gelinin yakınları tarafından boğazı kesilerek öldürülen damat Eser Efsane'nin cinayet davasında 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Olayla ilgili olarak tutuklanan gelinin babası, annesi, ağabeyi ve dayısı hakim karşısına çıktı. Duruşmada ortaya çıkan ifadeler kan dondururken gelinin babası Mehmet Gökbulut kızının damat tarafından kaçırıldığını sonrasında ise kızının psikolojik tedavi gördüğünü öne sürdü. Bu nedenle de Eser Efsane'nin boğazını keserek onu öldürdüğünü söyleyen kayınpeder olayın yaşandığı gün 8 adet hap içtiğini de itiraf etti. Diğer sanıkların ifadelerinde yer alan detaylar cinayet ile ilgili gerçekleri ortaya döktü. İşte düğün günü boğazı kesilerek katledilen Eser Efsane cinayeti ile ilgili son dakika gelişmeleri ve kan donduran o ifadeler… 

Gaziantep'te geçtiğimiz sene düğün günü gelinin babası tarafından boğazı kesilerek katledilen damat Eser Efsane cinayeti davasında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Gelinin babası, ağabeyi, annesi ve dayısının yargılandığı davada ortaya çıkan ifadeler adeta kan dondurdu. Sanık Mehmet Gökbulut, kızının düğün gecesinde damadını öldürmesinin nedeni olarak; 8 adet ilaç içtiğini ve kızını kaçıran Eser Efsane'ye kızgın olduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti sanıkların kan donduran ifadelerinin ardından Damla Eser'in tanık olarak duruşmada dinlenmesi için zorla getirilmesine ve Mehmet Gökbulut'un cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Adli tıp raporu almasına karar verdi. İşte düğün gecesi gelinin babası tarafından boğazı kesilerek öldürülen damat Eser Efsane'nin cinayeti ile ilgili gelen son dakika ifadeleri ve olayın tüm detayları…

BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ! O DAVADA ORTAYA ÇIKAN İFADELER KAN DONDURDU…

Geçtiğimiz sene yaşanan korkunç olayda yeni gelişmeler yaşandı. Sanıkların çıktıkları mahkemede savunmaları herkesi şaşkına çevirirken kayınpeder Mehmet Gökbulut, işlediği cinayetin ayrıntılarını anlattı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ! "NİYE KIZIMI KAÇIRDIN"

Gaziantep'te kına gecesinde damadın bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan gelinin babası, annesi, ağabeyi ve dayısının yargılanmasına başlandı.

8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar gelinin babası Mehmet (46), annesi Ayyuş (42), kardeşi Cafer (22) ve dayısı Gökhan Gökbulut (34) ile avukatları ve olayda yaralanan damadın annesi Meryem Fidan ile avukatı katıldı.

Sanık Mehmet Gökbulut, kızının Eser Efsane tarafından kaçırıldığını, bunun ardından psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

Gökbulut, ise kına gecesinde de çok fazla hap içtiği belirterek, "Evin kapısının önünde orkestra kuruldu, akşama doğru aileler geldi. Ben devamlı damadın yanında durup kolluyordum. Sonra mutfaktan bıçağı alıp Eser'e 'niye kızımı kaçırdın?' dedim. Göğsüme vurdu ben de bıçakladım." dedi.

Mahkeme başkanı, olayı daha önceden planladığına ilişkin poliste ifade verdiğini hatırlatması üzerine sanık Gökbulut, "Çok hap aldığım için emniyetteki ifadelerimi kabul etmiyorum. Her şey bir anda oldu, planlanmış bir olay değildir." diye konuştu.

Gelinin annesi tutuklu sanık Ayyuş Gökbulut, olayın aniden geliştiğini iddia ederek, olay anında bir kadının eşinin üzerine biber gazı sıktığını söyledi.

"KIZIMI KAÇIRDIĞI İÇİN BOĞAZINI KESTİM"

Gelinin dayısı tutuklu sanık Gökhan Gökbulut, öldürülen Eser Efsane'yi 5 yıldır tanığını, amcasının cenazesinde Damla'yı görüp beğendiğini ve istediğini kendisinin de aracı olduğunu ancak olayla ilgisinin bulunmadığını savundu.

Damadın annesi Meryem Fidan ise Damla ile oğlunun resmi nikah kıydıklarını, Damla'nın yaşı tutmadığı için babasının izniyle nikahın kıyıldığını aktardı. Daha sonra Damla'nın ailesinin yanında kalmak istemediğini belirten Fidan, şöyle konuştu:

"Damla telefonla arayarak annesinin altınlarını alıp, kendisini işe soktuklarını söyleyerek Eser'in kendisini kaçırmasını istedi. Oğlum da gidip Damla'yı alıp geldi. Sonra aileler bizim evde geldi, düğün gününü konuştuk. Ailesi ısrarla kınanın evlerinin önünde yapılamasını istedi. Kına gecesi kargaşa çıktı, oğlumu yerde gördüm. Bu sırada Ayyuş biber gazı sıkıyordu. Oğlumu korumak için üzerine doğru eğilince Cafer beni bıçakladı. Sanıklardan şikayetçiyim."

Tanık M.F, gelinin kardeşi Cafer'in olaydan önce iki defa zafer işareti yapmasıyla kız tarafı misafirlerinin kenara çekildiğini ardından olayların yaşandığını öne sürdü. Tanık D.Ö. ise Eser Efsane'nin uzaktan akrabası olduğunu belirterek, "Olaydan önce gelinin annesi siyah bir poşet içerisinde biber gazı dağıttı. Gelinin annesi Ayyuş ve kızları biber gazı sıktı. Herkesin yüzüne biber gazı sıkıldı. Mehmet'in Eser'in boğazını kestiğini gördüm." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Damla Eser'in duruşmada tanık olarak dinlenmesi için zorla getirilmesine, tutuklu sanık Mehmet Gökbulut'un cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar verdi.

Heyet, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Şahinbey ilçesinde 20 Eylül 2019'da Eser ve Damla Efsane çiftinin kına gecesinde, gelinin yakınları tarafından bıçaklanan damat hayatı kaybetmiş, annesi ise ağır yaralanmıştı.