Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında Kahramanmaraş’ta bugün 28 polis tutuklandı, 5 kişiye ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı kararı alındı.
Alınan bilgilere göre; Kahramanmaraş’ta iki gün önce gözaltına alınan 80 polis memurunun 57’sinin adliyede işlemleri tamamlandı. Haklarında;“suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Cebir, şiddet kullanarak Türk Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" gerekçesiyle gözaltı kararı bulunan üç firari savcıdan Mehmet Yüzgeç’in Kahramanmaraş’taki bacanağı komiser Derviş Soydan’a ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı getirildi. Kahramanmaraş adliyesinde yapılan soruşturma kapsamında; şuana kadar haklarında gözaltı kararı verilen ve adliyede işlemleri tamamlanan 57 polis memurundan 40’ı tutuklanırken, 17’sine ise adli kontrol kararı ve yurt dışı yasağı getirildi. 23 kişinin adliyede işlemleri devam ediyor.
Haklarında yakalama kararı olan firari 1 tane 3. sınıf emniyet müdürü, 5 tane 4. sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 komiser, 6 komiser yardımcısı, 8 polis memuru olmak üzere toplam 22 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Edinilen bilgiye göre Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde görev yapan 57 akademik, 18 de idari personel olmak üzere toplamda 73 kişi açığa alındı. Yine Kahramanmaraş İl Müftülüğünde 11 din görevlisinin de açığa alındığı öğrenildi.