Kahramanmaraş’ta bir öğrenci yurdundaki cinsel istismar iddiasıyla ilgili bazı basın yayın organlarında adı geçen yurdun avukatı Mehmet Alp, “Söz konusu olayın, sosyal tesislerimizle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur” dedi.
Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan bir binada meydana gelen olayda M.A. (19), iddiaya göre erkek çocuklara cinsel istismarda bulunmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Bazı basın yayın organlarında olayın yaşandığı yurdun Hamidiye Yurtları olarak açıklandığı kaydeden Avukat Mehmet Alp, yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş ilimizde uzun yıllardan beri öğrenci yetiştirme ve eğitim hususunda hizmet veren Hamidiye Talebe Yurtları ile alakalı olarak saygıdeğer kamuoyuna ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimize, bir basın açıklaması yapma gereği doğmuştur. 28 Temmuz 2016 tarihinde, Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde, müstakil bir evde meydana geldiği iddia edilen bir cinsel taciz olayı ile ilgili olarak çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde ve haber kaynaklarında, Hamidiye Sosyal Tesisleri’nde olayın gerçekleştiğiyle ilgili iddialar ve haberlere yer verilmiştir. Söz konusu olayın, sosyal tesislerimizle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. İddia edilen olay, Hamidiye Sosyal Tesisleri’ne yakın bir mesafede, izinsiz eğitim verilen, iki katlı müstakil bir binada gerçekleşmiştir. Olayın şüphelisi şahıs, mağdur yakınlarının söz konusu yere gelmeleri üzerine korkuyla kaçarken; yakında bulunan sosyal tesislerimize sığınmış, sosyal tesis yetkililerimiz de hemen emniyet yetkililerine haber vererek şüpheli şahsı emniyet yetkililerine teslim etmişlerdir. Emniyet yetkililerinin, şahsı teslim almaya gelmesi sırasında; bazı kişiler sosyal tesisimizin fotoğraflarını çekerek hem sosyal paylaşım sitelerinde hem de çeşitli haber kaynaklarında, bu fotoğrafı, bu görüntüyü kullanmışlardır. Bu bilginin tamamen yanlış olduğunu, iddia edilen olayın sosyal tesislerimizle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığını, şahsı tanımadığımızı, olayın ne şüphelisinin ne mağdurunun hiçbir şekilde sosyal tesislerimizde verilen eğitim hizmetleriyle ilgi ve alakasının olmadığını kamuoyuna, hemşerilerimize saygıyla arz ediyoruz. Bu hususta emniyet yetkilileri, mağdur çocuğumuza, mağdur gence, olay yerini tespit etmek üzere; yer gösterme tutanağı düzenlettirmiş ve yer gösterme tutanağında da ifade ettiğimiz, iki katlı müstakil binayı göstermişlerdir. Resmi emniyet tutanaklarıyla olayın tesislerimizde meydana gelmediği, bilakis başka bir yerde başka bir müstakil binada meydana geldiği açıkça anlaşılmıştır. Yanlış bilgilere, yanlış haberlere itibar edilmemesi hususunda kıymetli hemşerilerimize, saygıdeğer milletimize, bu basın açıklamasını yapmayı vazife telakki ederek bu bilgilendirmeyi yapmış oluyoruz” ifadeleri yer aldı.