Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Kefken sahilinde karaya vuran ve füze sanılan yedek yakıt deposuyla ilgili Kandıra Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi.
Kandıra Kefken Pembe Kayalar mevkiinde önceki gece saat 00.00 sıralarında deniz kıyısında füze görünümlü cisim fark eden vatandaşlar, durumu emniyet birimlerine haber vermişti. Yapılan incelemede cismin yedek yakıt deposu olduğu belirlenmiş ancak her ihtimale karşı Kuzey Deniz Saha Komutanlığı SAS timleri tarafından da incelemeye alınmıştı. İlçe halkını tedirgin eden olayla ilgili Kandıra Kaymakamlığı’ndan açıklama geldi.
Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada bulunan cismin füze olmadığı ifade edilerek, “Kandıra’ya füze atıldı gibi iddialar tamamen asılsız olup, askeri deniz taşıtlarında kullanılan Rus yapımı yedek yakıt deposu akıntı sonucu Kandıra Kefken bölgesinde kıyıya vurmuştur. AFAD tarafından yapılan incelemede radyoaktif ve kimyasal bir unsur bulunmazken, patlayıcı da içermediği belirlenmiştir. Ancak her ihtimale karşın daha detaylı incelenmesi maksadıyla Kuzey Deniz Saha Komutanlığı SAS timleri olay yerine çağrıldı ve yapılan incelemede söz konusu cismin patlama riskinin olmadığı, Kiril alfabesi kullanılan ülkelere ait olabileceği, kesinlikle bir uçaktan bırakılmak maksadıyla üretilmiş bir malzeme olduğu, söz konusu cismin bomba veya füze olmadığı, yedek yakıt deposu olduğu ve akıntının etkisiyle kıyıya vurduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle, Kandıra’ya füze mi düştü gibi haberler asılsızdır” denildi.