Adana’da kapkaç zanlısı, başka bir suçtan denetimli serbestlik yasası kapsamında imza atmak için gittiği polis merkezinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 19 Mayıs Mahallesi Çukurova caddesinde oturan Muzaffer S. ile kimliği belirlenemeyen arkadaşı, 20 Ocak günü Levent Mahallesinde yolda yürüyen 29 yaşındaki Emine B.’nin arkasından motosikletle gelip, çantasını çaldı. İçerisinde yaklaşık bin 200 lira değerindeki telefonu, kredi kartları ve nüfus cüzdanı bulunan Emine B.’nin şikayetçi olması üzerine polis çalışma başlattı. Olayın meydana geldiği bölgedeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, görgü tanıklarının da verdiği eşkal bilgilerinden kapkaç zanlısının Muzaffer S. olduğunu belirledi.

Bir çok suçtan kaydı bulunan ve hırsızlıktan adli kontrol şartı ile serbest bırakılıp, polis merkezine her gün imza için gitmesi gereken zanlıyı yakalamak isteyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, imzaya gittiği Köprübaşı Polis Merkezi’ne giderek beklemeye başladı. Bir süre sonra kapkaç zanlısı imza için polis merkezine geldi. Zanlı imza attıktan sonra polisler tarafından gözaltına alınıp emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu’ndaki sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen Muzaffer S., Emine B. tarafından teşhis edildi. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Muzaffer S. çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.