Bursa’nın Karacabey ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik 6 ev, 2 iş yeri ve 2 fabrikaya yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.
Karacabey’de polis tarafından yapılan operasyonda R.A., H.K., M.K., Ö.Ç., Y.Y., M.K., M.A., N.Ç. ve M.K., ’Terör örgütüne üye olmak’ ve ’terör örgütüne finans sağlamak’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, iş yeri ve fabrikalarında yapılan aramalarda 136 adet 1 dolar, Fethullah Gülen’e ait yasaklı yayınlar kapsamına giren kitap, dergi, gazete ve broşürlerden oluşan örgüt dokümanları, CD’ler, flash bellekler, hard diskler ve bilgisayarlara el konuldu.
Operasyonlar sonucunda Ömer Çavdarlı tutuklanırken, N.Ç ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan R.A, H.K, M.K, Y.Y, M.K, M.A, ve M.K’nın ise sorgulanmasına devam ediliyor.
Bir komiser yardımcısı açığa alındı
Bu arada, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nde görevli komiser yardımcısı, FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle açığa alındı. Daha önce de iki komiser yardımcısı açığa alınmıştı.