Kars’ın Selim ilçesinde gezintiye çıkan aile, dağlık alanda ayı saldırısına uğradı. Kayalıklardan düşen 1’i çocuk 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Ramazan Bayramı tatili için İzmir’den Kars’ın Selim ilçesine gelen ailenin bazı fertleri, Eski Geçit köyünde gezmeye gitti. Yaylada gezinti yapan 3 kadın 1 çocuk, Düzkaya mevkiindeki yüksek kayalıklarda ayı saldırısına uğradı.
Ayının saldırısından kaçan Devran E. (9) ve Selma Güneş (26) kayalıklardan düşerek olay yerinde hayatını kaybetti. Cansu E. (13) ile Sevgi Erdem (36) ise kayalıklarda mahsur kaldı. Olayı gören çobanların durumu jandarma ekiplerine bildirmesi üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 Acil Servis Sağlık ekipleri ile itfaiye sevk edildi.
AFAD ekipleri Devran E. ile Selma Güneş’in hayatlarını kaybettiklerini belirlerken, Cansu E. ile Sevgi Erdem ise mahsur kaldıkları yerden kurtarılarak UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Harakani Devlet Hastanesine sevk edilen yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Öte yandan kayalıklardan düşerek hayatlarını kaybeden Devran E. ile Selma Güneş’in cenazeleri otopsi yapılmak üzere Selim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.