Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 hakim daha tutuklanırken, 4 hakim ve 2 savcı da adli kontrol karşılığında serbest bırakıldı.
Kastamonu’da, darbe girişimiyle ilgili olarak Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmak’, ‘Türkiye genelinde hükümeti devirmeye ve anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek’, ‘bu suçu işleyen FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak’ suçlarından gözaltına alınan 12 yargı mensubunun ifadesine devam edildi.
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde Kastamonu Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kastamonu Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Aydın tutuklanırken, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hakim Yasemin Keskin, Kastamonu İdare Mahkemesi Üyesi Hakim Volkan Çakır, Kastamonu’da görev yapan Hakim Ayfer Yıldız, Devrekani’de görev yayan Hakim İbrahim Yurt ile Kastamonu Cumhuriyet Savcıları Serkan Yıldız ve Engin Keskin, adli kontrol karşılığında serbest bırakıldı.
Ayrıca evinde yapılan aramada bulunamayan Kastamonu’da görev yapan Hakim Harun Ayluçtarhan da, Kastamonu Adliyesine gelerek ifadesi alınmaya başlanırken, evinde bulunamayan Azdavay’da görev yapan diğer Hakim Murat Öztürk’ün de aranması devam ediyor.
Öte yandan, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alınan Kastamonu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Avşar ile eşi Hakim Tuğba Oğuz Avşar, adli kontrol karşılığında daha önceden serbest bırakılmış, İnebolu’da görev yapan Hakim Davut Taşçı da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.