Afyonkarahisar’da kaybolduktan 8 ay sonra cesedi bulunan Hatice Taşkın’ın katil zanlısı Soner A.’nın genç kızı öldürdükten sonra ailesi ile ilişkisine normal bir şekilde devam ettiği, kaybolan Taşkın’ı aile üyeleri ile aramaya gittiği ortaya çıktı. Katil zanlısının soğukkanlılığı köylüler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Oynağanlı köyünde yaşayan 16 yaşındaki Hatice Taşkın isimli genç kız Ekim 2016 tarihinde bir anda ortadan kaybolmuştu. Olaydan yaklaşık 8 ay sonra genç kızın annesi Fadime Taşkın kızını aramak için çıktığı bir televizyon programındaki canlı yayında kızını aynı köyde yaşayan Soner A., isimli bir kişinin kaçırdığını ve ona öldürme talimatı verdiğini itiraf etmişti. Kan donduran itirafın ardından anne çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Olay sonrası anne ile ilişkisi olduğu belirtilen Soner A. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta sonu gözaltına alınmıştı. Soner A., jandarmadaki sorgusunda ‘Hatice Taşkın’ı, annesi ile arasındaki ilişkiyi öğrendiği için’ öldürdüğünü itiraf etmiş ve genç kızı boğarak öldürdükten sonra Isparta’nın Senirkent ilçesindeki dağlık bir arazide gömdüğünü söylemesi üzerine yapılan kazı çalışmalarında talihsiz kızın cesedi bulunmuştu. Soner A., olayın ardından ’çocuğu kasten ve tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

“Kesinlikle böyle bir şey beklemiyorduk”

Genç kız ve katil zanlısının yaşadığı Oynağanlı köyünün Muhtarı Abdullah Akyol, kendisinin ve köylülerin Taşkın’ın cesedinin bulunmasına kadar böyle bir olaya ihtimal vermediklerini belirterek, bunun da nedeninin katil zanlısı Soner A.’nın köyde kendi halinde yaşayan ve kimse ile herhangi sorunu bulunmayan bir kişi olarak bilmelerinden kaynaklandığını belirtti. Akyol, “Kesinlikle böyle bir şey beklemiyorduk, olayın halen şokunu yaşıyoruz. Soner sakin kendi halinde tek başına yaşayan bir kişiydi. Kimse ile bir husumeti falan da yoktu” dedi.

“Yine eskisi gibi evlerine gidip geliyordu”

Katil zanlısı Soner A.’nın ne denli soğukkanlı olduğu ise muhtar Akyol’un anlattığı şu sözler ile ortaya çıktı:

“Soner öldürdüğü kızın ailesi ile sürekli görüşüyordu. Bir çok şeylerini birlikte yapıyorlardı birlikte patates bile satmaya gidiyorlardı. Sonradan anladık ki öldürdükten sonra hiçbir şey olmamış gibi aile ile 8 ay boyunca görüşmüşler. Yine eskisi gibi evlerine gidip geliyordu. Birlikte yemek yiyip, çay içmişler. Hatta ve Soner bazen öldürdüğü Hatice Taşkın’ı ailesi ile aramaya dahi gitmişti. Kendimle birlikte köyde kimse ondan şüphelenmedi. Dediğim gibi kendi halinde sakin birisiydi.”

Olayın köylülerde büyük bir şaşkınlık ve üzüntü oluşturduğunu da ifade eden Akyol, “Ben 60 yaşındayım bizim köyümüzde hiç böyle bir şey olmadı. Olaydan sonra büyük bir şok yaşıyoruz” dedi.