Adana’da kayıp inşaat işçisini sulama kanalında arayan vatandaşlar bu sırada düştüğü suda sürüklenen tavuğu son anda kurtardı.
Edinilen bilgiye göre, Suriye’de süren iç savaştan çocuklarını alıp kaçan Zekeriya Haydan (41) geçen yıl Adana’nın Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi’ne yerleşti. İnşaatlarda çalışıp geçimini sağlayan Haydan, çalıştığı yerden bisikletiyle çıktıktan sonra en son oğluyla telefonda konuşup abdest alıp namaz kıldıktan sonra eve geleceğini söyledi. Ancak aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen Zekeriya Haydan eve dönmedi. Bunun üzerine Haydan’ın oğlu Kemalettin Haydan polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Haydan başvurunun ardından bir taraftan da arkadaşlarıyla babasını aramaya başladı. Kemalettin Haydan babasının bisiklet ile eve geldiği güzergahı kontrol ederken DSİ’ye ait sulama kalanı kenarında babasının bisikletini gördü. Bisikletin yanına gelen Haydan, babasının şapkasını, ayakkabısını ve havlusunu da buldu. Telefonda namaz kıldıktan sonra geleceğini söylemesinden dolayı abdest alırken kanala düşmüş olabileceğinden şüphelenen aile hemen durumu polise bildirdi. Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi’ndeki olay yerine gelen ekipler sualtı polisine bilgi verdi. Su altı polisi arama yaptı ancak Zekeriya Haydan bulunamadı. Vatandaşlarda aramalara katıldı.
Bu sırada vatandaşlar bir tavuğun suda sürüklendiği gördü. Vatandaşlar hemen tavuğu kurtarmak için seferber oldu. Hüseyin Utku Karadağ isimli genç kanal kenarında bulunan ipi alarak tavuğa atıp onu karaya çekmeye çalıştı. İlk atışta başarılı olamayan Karadağ koşarak bir kez daha denedi. İkinci denemede iple tavuğu kıyaya çekmeyi başaran Karadağ tavuğu son anda kurtarıp sudan çıkardı. Tavuğu ellerine alan Karadağ, Suriyeli arkadaşlarını aradıklarını belirterek, "Suriyeli arkadaşımızı ararken suda sürüklenen tavuğu gördük. Hemen onu kurtarmak için harekete geçip ip atıp tavuğu kurtardık. İnşallah Suriyeli arkadaşımız da kurtulur" dedi.
Daha sonra Suriyeli inşaat işçisi arama çalışmaları devam etti. Ancak bir süre sonra inşaat işçisinin kanalda cansız bedeni bulundu.