Kayseri’de, ’paralel yapı’ soruşturması kapsamında Melikşah Üniversitesi’nin bağlı olduğu Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na kayyum atandı.
Edinilen bilgiye göre, Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın mütevelli heyeti tarafından 2008 yılında Melikşah Üniversitesi’ni kurdukları, ancak üniversitenin yerleşkesi ve çevresinde arsaları bulunan çok sayıdaki vatandaşa baskı ve tehditte bulundukları ve bazı vatandaşlara da FETÖ/PDY örgütünün propagandasını yaparak dini inanç ve duygularını istismar etmek suretiyle arsalarını değerinden düşük fiyata satın alarak üniversite alanına dönüştürdükleri tespit edildi. Vakfın ve üniversitenin mütevelli heyetinde görev alan 30 şahıs hakkında ‘Örgütlü olarak nitelikli yağma, suça teşebbüs’ suçlarından soruşturma yapıldığı ve yargılamanın devam ettiği öğrenildi. Ayrıca müfettişler tarafından yapılan incelemelerde, "vakfa ait gayrimenkullerin FETÖ/PDY örgütü bünyesindeki şirket, dernek, eğitim ve öğretim kurumu üzerine faaliyet gösteren tüzel kişiliklere değerinden düşük fiyatına kiralamak suretiyle vakfın zarara uğratıldığı, vakfın kuruluşundaki amacı ve vakıf tüzüğünde belirtilen amacı yerine tamamen FETÖ/PDY örgütüne finansman ve yarar sağlama adına faaliyet gösterdiği" tespit edildi.
Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın yönetim organlarına kayyum atandığı, vakfın bünyesindeki 3 bin 936’sı Türk 380’i yabacı olmak üzere 4 bin 316 öğrencinin eğitim gördüğü Melikşah Üniversitesi’nin yönetiminin de kayyumlar tarafından değiştirileceği bildirildi.
Öte yandan, kayyumlar işlem için Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na geldi.