Aksaray’da arazi denetimine çıktığı kamyonetin takla atması sonucu hayatını kaybeden Ziraat Teknikeri Zeki Gürlek (56) için, çalıştığı kurumda cenaze töreni düzenlendi.
Kazada hayatını kaybeden Zeki Gürlek’in cenazesi öğle saatlerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesine getirilerek, Kur’an-ı Kerim okundu. Kurumda çalışkan ve sevilen bir personel olan Zeki Gürlek’in cenazesi yapılan duaların ardından cenaze namazı kılınmak üzere Aksaray merkeze bağlı Yeşilova Beldesi’ne götürüldü.
"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"
Cenaze töreninde bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, yaşanan acıyı anlatmakta aciz olduğunu belirterek, “Üzgünüz. Üzgünlüğümüzü ifade etmekte ben gerçekten çok acizim. Dün kaza haberini duyduğum andan itibaren gerçekten çok üzüldüm. 4 tane arkadaşımız bu kazada yaralandılar. Zeki kardeşimizde ağır yaralılar içerisindeydi. Birol kardeşimiz şu anda hastanede mücadele ediyor. Hayata tutunmak için çabalıyor. Biz kendilerine dualar ediyoruz. Doktorlarımıza bir an önce müdahale edilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Kendileri ile de konuştuk. İnşallah onu kurtaracağız. Rabbim ona şifa verir. Hem şoför arkadaşımıza hem de Bayram bey o en iyilerinden ama ne yazık ki Zeki Beyi dün Konya’ya sevk işlemleri ile uğraşırken kendisini kaybettik. Allah ondan razı olsun, cenabı hak onun günahlarını affetsin. Kendisine hakkımızı biz helal ediyoruz. Sizlerde helal ederseniz, işçilerden de Allah razı olsun. Çünkü arkadaşımız gerçekten çalışkan, Ziraat Odası Başkanımız bilir. Kuraklık için gece gündüz demeden, her zaman ne dersek, ne söylersek koşturan arkadaşlarımızdan bir tanesiydi. Bu insanlar için çiftçilerimiz için çalışan bir arkadaşımızdı. Hepimiz öyleyiz. Şu anda değerli arkadaşımız bu hizmet yolunda kendisi benim nazarımda bir şehittir. Allah rahmet eylesin” dedi.
Cenaze törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve çok sayıda mesai arkadaşları katıldı.
BİRİ AĞIR 3 KİŞİ DE YARALANDI
Kaza, dün öğle saatlerinde Aksaray Nevşehir Karayolu 7’inci kilometresinde meydana gelmişti. Arazi denetlemeden dönen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı 68 HF 413 resmi plakalı kamyonet, iş bitimi Nevşehir’den Aksaray istikametine seyrederken sürücüsü Mahmut Şahin’in (58) direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan tabela direğine çarpmıştı. Feci kazada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli sürücü Mahmut Şahin, Ziraat Teknikeri Birol Anuf (51), Ziraat Mühendisi Bayram Gökkuş (58), Ziraat Teknikeri Zeki Gürlek (56) yaralanmış, Zeki Gürlek ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.