Karaman’da, üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün şarampole devrilmesi sonucu yaralanan öğrencilerin tedavileri devam ediyor.
Yaralı örencileri hastanede ziyaret eden Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım burada gazetecilere açıklamada bulunarak, kazada bir öğrencilerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Yıldırım, üniversitenin teknik gezisi dönüşünde kazanın gerçekleştiğini belirterek, "Aracımız ne yazık ki devrildi. Şu anda 13 tane yaralımız var. Tedavi görüyorlar. Yaraları çok ciddi değil. Sadece bir öğrencimizi ne yazık ki kaybettik. Bir asistanımızın da elinde sıkıntı olduğu için onu da Konya’ya sevk ettiler. Durumu çok iyi, ben kendisiyle görüştüm. Tüm öğrencilerimizle görüştüm. Öğrencilerimiz hepsinin bilinci açık ve hepsinin yaraları hafif. Öğrencilerimizin hepsi emniyet kemerli olduğu için kazayı ufak sıyrıklarla atlattık. Ama bir öğrencimizi kaybettiğimiz içinde çok üzgünüz. Kaza yerini ziyaret ettim ve aracı gördüm. Aracımız ne yazık ki şoförümüzün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun kenarına yan yatmış. Hızının da yavaş olduğunu kazadan ayrılan öğrencilerimiz anlattılar. Zaten iki araç birbirlerini takip ediyorlardı. Kaza anında arkadaşlarımız anında müdahale ederek yaralı arkadaşlarımızı dışarı çıkarmışlardı. Hızlı olması veya çarpışma söz konusu değil" dedi.
Kazayı duyarak hastaneye gelen üniversite öğrencileri arkadaşlarının durumları hakkında bilgi almaya çalıştılar. Kazada yaralanan Araştırma Görevlisi Fuat Gökbel ise Konya’ya sevk edildi.