Kadıköy Bağdat Caddesi’nde, geçtiğimiz Mayıs ayında kaldırımda yürürken sürücü Orkun Efe Bardakçı’nın kullandığı 34 YK 3689 plakalı otomobilin çarpmasıyla Keman Sanatçısı Okan Arıkan hayatını kaybetmişti. Kazadan yaklaşık yedi ay sonra olay yerinde keşif yapıldı. Kaza anında yaşananları kazadan sonra serbest kalan sürücü Orkun Efe Bardakçı ve tanıklar anlatırken, Arıkan’ın babası Namık Arıkan, i "Bugün burada bir kere daha öldük" dedi.
Keman Sanatçısı Okan Arıkan, geçtiğimiz Mayıs ayında kaldırımda yürürken, kendisine Orkun Efe Bardakçı’nın kullandığı araç hızla çarpmış, genç keman sanatçısı hayatını kaybetmişti. Kazadan yaklaşık yedi ay sonra olay yerinde keşif yapıldı. Anadolu Adliyesi 32 Asliye Ceza Mahkemesi Hakimleri olay yerine sabah saatlerinde gelerek keşife başladı. Keşife tutuksuz sanık Orkun Efe Bardakçı’nın yanı sıra kazanın tanıkları katıldı. Araç sürücüsü Orkun Efe Bardakçı da olay günü kazanın nasıl olduğunu keşifte anlattı.Daha sonra trafik polisi kazanın olduğu yerde fotoğraf çekerek ölçüm yaptı Keşif sonrası konuşan Acılı baba Namık Arıkan;" Şu an istediğimiz gibi gelişti. Ama esas istediğimiz biz adalet istiyoruz. Biz burada bir daha öldük oğlumuzla beraber . Mahkeme Kasım’da. İnşallah adalet yerini bulacak diye düşünüyoruz. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz.Gerçek adalet istiyoruz bugün bir daha öldük burada. İnsan olmasını düşündüm sabahlara kadar uyumasın bizim gibi. Karşı aile diyalog kurmadı kuramaz zaten kanunlarda bir boşluk var onun şanssızlığına mı diyelim ondan faydalandı diyelim ama daha dava bitmedi. Ceza almayacak diye bir şey de yok biz yine talep ediyoruz bir an önce tutuklanmasını böyle trafik katillerinin dışarıda dolaşmasını istemiyoruz." dedi.
Acılı ailenin avukatı t Kenan Tandoğan ise, " Aslında prosedür devam ediyor. Hukuki mevzuatlarımız çerçevesinde her şey oluyor. Yalnız müvekkilimizin de söylediği gibi gerçekten de hukuki boşluklardan maalesef faydalanılıyor. Tahliye süreci şöyle gerçekleşti. Adli tatil sürecinde dosyaya bakan hakime hanım yoktu dosyaya vakıf olmayan hakim bey baktı .bütün taleplerimiz ortada olmasına rağmen hiç incelenmeden tahliye kararı çıktı" dedi. Daha sonra olayın görgü tanığı kazanın nasıl olduğunu anlatırken, keşif yaklaşık iki saat sürdü.