Zonguldak’ta henüz bilinmeyen bir sebeple bunalıma giren Muharrem H., kendisine ait dairesini ateşe verdi. Mahalleli ise dört aydır Muharrem H.’nin kaldığı ev ve işyerlerinde çok sayıda yangının çıkmasına tepki gösterdi.
Edinilen bilgiye göre olay saat 22.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Gül Sokak’ta bulunan iki katlı bir binanın alt katında meydana geldi. İddialara göre Muhammet H., bilinmeyen bir sebeple kaldığı daireyi ateşe verdi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangın kısa süre sonra söndürüldü ve ekipler soğutma çalışması yaptı. Yangını haber alan mahalle sakinleri ise sokağa döküldü.
Muharrem H.’nin dört aydır yangın çıkardığını öne süren mahalleli, yetkililere çağrıda bulundu. Mahallede huzursuz olduklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Hüseyin Bektaş, “Dört aydır bunu yaşıyoruz. Şikayet ediyoruz, itfaiye ve polis geliyor. Ambulans geliyor. Adam yarım saat sonra geri geliyor. Ne yapmamız lazım? Herkes aklını başına alsın. Tam karşıda oturuyoruz. Çoluğumuz, çocuğumuz var. Gece saatlerinde buraları yakarsa nasıl haberimiz olacak? Kim nereden duyacak? Bir aile yanıp gidecek mi? Devlet mi alacak, savcı mı alacak hakim mi alacak? Adam ‘Benim raporum var?’ diyor. Bir değil üç değil sürekli olay çıkıyor. Sırf komşu hatırına kimse bir şey demiyor. Psikolojik sorunlarının olduğunu söylüyor” diye tepkisini gösterdi.
Yangın sonrası polis ekipleri ise ifadesi alınmak üzere Muharrem Y.’yi polis merkezine götürdü.