Manisa’da 68 yaşındaki bir kadına kendisini savcı olarak tanıtan şahıs, kadının İzmir’in Buca ilçesindeki evinin sattırarak 190 bin lirasını almak isterken polis tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, olay 22 Eylül günü Yunusemre İlçesi Ay-nı Ali Mahallesi’nde yaşandı. 15 Eylül Perşembe günü 68 yaşındaki emekli S.Ö.’yü telefonla arayan Reşat B. (29) kendisini savcı olarak tanıtarak, “İsminiz FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Elinizdeki malları veya parayı bize aktarmanız gerekiyor. Bu şekilde örgüt soruşturmasından çıkabilirsiniz” dedi. S.Ö.’nün İzmir Buca’da bir evininin bulunduğunu belirtmesine üzerine Reşat B., “O zaman evi bir an önce satın ve parasını bize teslim edin. Bu şekilde örgüt üyeliğinden kurtulursunuz” dedi.
Yakınları şüphelendi
Dolandırıcı, S.Ö.’ye evini bir hafta içinde sattırdı. İzmir’in Buca ilçesindeki evin 190 bin liraya bir hafta içerisinde satılmasından şüphelenen S.Ö.’nün yakınları ise durumu polise haber verdi.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri, durumu anlatmasından sonra yaşlı kadının dolandırıldığını anladı. Yaşlı kadından dolandırıcıyla irtibatını kesmemesini isteyen polis, daha sonra paranın teslim edileceği tarih olan 22 Eylül günü S.Ö.’nün evinde dolandırıcıyı bekledi. 190 bin lirayı teslim almak için yaşlı kadının evine gelen Reşat B., polis tarafından kıskıvrak yakalandı.
Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü’ndeki bir günlük sorgusunun ardından bugün Manisa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Reşat B., Manisa Adliyesi’ne sevk edildi. Şahsın aynı yöntemle İstanbul’da bir kadını dolandırdığı ve arandığı öğrenildi.