Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Esentepe Mahallesindeki bir kereste fabrikasında çıkan yangında fabrika içindeki işlenmiş yaklaşık bin metreküp kereste tamamen yandı. Yangına müdahale eden Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli iki itfaiye eri dumanlardan etkilendi.
Edinilen bilgiye göre, saat 21.30 sıralarında İsmail Altuntaş’a ait fabrikadaki boya makinesinden çıktığı tahmin edilen yangın tüm fabrikayı sardı. Yangın mahalline Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye, arazöz ve su tankeri müdahale etti. İtfaiye Daire Başkanlığından 45, Orman Bölge Müdürlüğü’nden de 25 personel yangına müdahale ederken, yangın gece 01.00 sıralarında kontrol altına alınabildi.
KARAYOLU ÜÇ SAAT TEK YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILDI
Yangın nedeniyle Ortaca, Köyceğiz, Dalaman, Fethiye ve Antalya’ya ulaşımı sağlayan karayolu yaklaşık 3 saat ulaşıma kapatıldı. Yangına müdahale eden ekipler kuru işlenmiş kerestelerin söndürülmesi için su ve köpük sıktı. Olay yerinde UMKE ekipleri de hazır bekletilirken, 112 Acil Servis Ambulansları da dumandan etkilenen itfaiye personeline olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.
HASAR 800 BİN TL
Tamamen kontrol altına alınan kereste fabrikasındaki yangında soğutma çalışmalarının devam edeceği öğrenilirken, yangında fabrika içindeki yaklaşık bin metreküp işlenmiş kereste ve büro malzemelerinin tamamen yandığı açıklandı. Yangında meydana gelen hasarın ise yaklaşık 800 bin TL olduğu öğrenildi. Esentepe Mahallesi Muhtarı Fahrettin Dedeoğlu, kendisini telefonla arayarak yangın çıktığı bilgisi verildiğini, yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını ve dumandan etkilenen itfaiyecilerden ikisine ilk müdahalesinin yapıldığını açıkladı.