2 gün önce Kıbrıs Antik Limanda, kendini dalgalara bırakan henüz 25 yaşındaki Halil Karakız saatler süren arama kurtarma çalışmaları sırasında kayalıklara vurmuş halde bulunmuştu. Cansız bedeni bulunan Karakız'ın yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. 

Karakız'ın ailevi problemlerden dolayı, yaşamına son verdiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Cenazesi Kıbrıs'tan Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine gönderildi. Karakız akrabaları ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Olay nasıl olmuştu ? 

“KENDİNE İYİ BAK”…

Kıbrıs'a 13 Kasım’da turist vizesiyle giriş yapan ve dün sabah 08.30’da Girne Antik Liman’da mendirek üzerinde arkadaşı Arif Göçek ile birlikte denizi izleyen Halil Karakız, denize atladı ve dalgalar arasında kayboldu. Karakız’ın, arkadaşı Göçek’e ailevi sorunlarını anlattığı, ardından da “Kendine iyi bak. Sen benim en iyi arkadaşımsın” deyip, kayalara doğru yürüyerek kendini boşluğa bıraktığı ve dalgalara kapılarak kaybolduğu bilgisine ulaşıldı.

“HERKES SEFERBER OLDU”…

Yüzme bilmediği için denize giremeyen ve polisten yardım isteyen Arif Göçek’in çağrısıyla hemen herkes seferber oldu. Polis, Sahil Güvenlik, Sivil Savunma havadan ve denizden Halil Karakız’ı bulmak için arama kurtarma çalışması başlatırken, sağlık görevlileri de sahilde hazır bekletildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle aşırı dalgalı olan denizdeki arama çalışmaları güçlükle yürütülebildi ancak, Karakız bulunamadı.

Kıbrıs'a 13 Kasım’da turist vizesiyle giriş yapan ve dün sabah 08.30’da Girne Antik Liman’da mendirek üzerinde arkadaşıyla birlikte denizi izleyen Halil Karakız, denize atladı ve dalgalar arasında kayboldu. Kahramanmaraşlı iki arkadaş olan 25 yaşındaki Halil Karakız ve 21 yaşındaki Arif Göçek’in dün sabah Girne Antik Liman’a gittiği ve kayaların üzerine çıkıp, bir süre sohbet ettikten sonra olayın gerçekleştiği öğrenildi. “Kendine iyi bak. Sen benim en iyi arkadaşımsın” Halil Karakız’ın Arif Göçek’e ailevi sorunlarını anlattığı, ardından da “Kendine iyi bak. Sen benim en iyi arkadaşımsın” deyip, kayalara doğru yürüyerek kendini boşluğa bıraktığı ve dalgalara kapılarak kaybolduğu bilgisine ulaşıldı. Arif Göçek’in olayı polise bildirdiği ve yüzme bilmediği için olaya müdahale edemediğini beyan ettiği öğrenildi. Havadan da denizden de aranıyor Polis Basın Subaylığı, dün sabah saat 09.00 sıralarında, Girne Antik Liman’da mendirek üzerinde bulunan Halil Karakız’ın denize düşerek kaybolduğu bilgisi alınması üzerine arama ve kurtarma çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Sahil Güvenlik ekiplerinin havadan ve karadan destek verdiği çalışmalarda, kayıp şahıs ile ilgili bir gelişme olmaması üzerine Sivil Savunma ve Polis Özel Harekat Müdürlüğü’ne ait dalgıçlarla arama kurtarma çalışmaları genişletildi. İntihara teşebbüs ettiği ileri sürülen Halil Karakız’ı dün sabah saatlerinde başlayan arama çalışmalarına öğlen saatlerinde denizin aşırı dalgalı olması nedeniyle ara verildi. Arama-kurtarma çalışmaları ekiplerin tüm çabasına rağmen, dün gün boyu denizin aşırı dalgalı olması nedeniyle de sonuç vermedi.