CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Antalya Havalimanı’nda protesto eden Heykeltıraş Ragıp Çiçen, Kılıçdaroğlu’nun şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı ile Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık etmek için dün akşam saatlerinde geldiği Antalya’da, Heykeltıraş Ragıp Çiçen’in protestosu ile karşılaşmıştı. Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan CHP’li kalabalığı selamladığı sırada CHP’li İzmir Karabağlar Belediyesi’nden alacağını tahsil edemediğini ileri sürerek Antalya Havalimanı VIP çıkış kapısı önüne koşan Çiçen, “Benim hayatımı mahvettiniz” diyerek protesto girişiminde bulunmuştu.
SERBEST BIRAKILDI
Korumalar ve polis ekipleri taraflarından gözaltına alınarak alandan uzaklaştırılan Çiçen, adliyeye sevk edilerek savcılık tarafından ifadesi alındı. Gece 23.30’a kadar savcılığa ifade veren Çiçen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hiçbir CHP’linin kendisinden şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakıldı. Çiçen, “Kılıçdaroğlu’na sesimi duyurmak ve benden şikayetçi olması için bu eylemde bulundum. Şikayetçi olsun da CHP’li belediye tarafından nasıl mağdur edildiğim adalet karşısında ortaya çıksın istedim. Ancak Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hiçbir CHP’li benden şikayetçi olmadı. Savcıya her şeyi anlattım. Şikayetçi olunmadığı için serbest kaldım” dedi.
Öte yandan, Kılıçdaroğlu dün, Antalya’ya gelmeden önce Ankara Kocatepe Camii’nde Mardin’in Nusaybin ilçesinde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ve Van’da şehit olan Uzman Çavuş Özgür Kara için düzenlenen cenaze töreninde yumurtalı protestoya uğramış bir kişi gözaltına alınmıştı.