Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu maddelerle mücadele kapsamında yapılan istihbari ve operasyonel faaliyetler neticesinde durdurulan araçta yapılan aramada eroin ve esrar ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, E.Y. isimli şahsın Çorlu ilçesinden Lüleburgaz ilçesine ticari bir taksi ile uyuşturucu madde getireceğine dair duyum alınmasına istinaden, D-100 karayolu Çorlu-Lüleburgaz istikameti üzerinde yol emniyet ve kontrol faaliyeti neticesinde söz konusu araç Büyükarıştıran beldesinde bulunan bir ilaç fabrikasının önünde içerisinde bulunan E.Y. isimli şahıs ile birlikte durduruldu.
Nöbetçi cumhuriyet savcısından alınan arama emrine istinaden söz konusu şahsın üzerinde ve ticari takside yapılan aramalarda, aracın çeşitli yerlerine gizlenmiş vaziyette, satışa hazır halde bulunan, 2 fişek halinde 2 gram eroin, 1 fişek halinde 2 gram kubar esrar ve 43 fişek halinde toplam 34 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Meydana gelen olayla ilgili nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alınan E.Y. isimli şahıs, sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.