Edirne’de hukuk bürosunda boşanma davasından çıkan tazminat kararına öfkelenerek silahla önce kızını öldüren, sonra da eşini ağır yaralayan şahıs tutuklandı.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Edirne’de Özbey Hukuk Bürosu’nda gerçekleşmişti. Edinilen bilgiye göre, Abdurrahman Mahallesi Şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan Caddesi’nde bulunan Özbey Hukuk Bürosunda avukat Melike Özbey tarafından yürütülen boşanma davası sonrası taraflar bir araya geldi. Bir süredir süren boşanma mahkemesi sonrası boşanmayı kabul eden ancak dava sonrası 20 bin TL maddi, 22 bin TL’de manevi tazminata itiraz ettiği iddia edilen Necati A., avukatın ara buluculuk yapmasına rağmen karara itiraz ettiği öğrenildi.
BOŞANMAYI KABUL ETTİ, TAZMİNATI HAZMEDEMEDİ
Avukat tarafları anlaşmaları için hukuk bürosunda buluşturdu. Hukuk bürosunda bir odada Necati A. ile eşi Makbule A. (56) ve kızı Dilek A.İ. (30) arasında mahkeme kararı ilgili tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte sinirlenen öfkeli koca belinde çıkardığı tabancasıyla önce kızına sonra da eşine kurşun yağdırdı. Evli ve 2 çocuk annesi Dilek A.İ, öz babasının silahından çıkan kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybederken, annesi Makbüle A. ise ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaşlı kadın Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Silah sesini duyan avukat Melike Özbey ise odaya girdiğinde öfkeli koca Necati A.’nın hedefi olmaktan son anda kurtuldu ve olayı yara almadan atlattı. Dilek A.İ.’nin, 2 ve 5 yaşındaki biri kız 2 çocuğunu görüşme esnasında yan odada avukatın sekreterine emanet ettiği öğrenildi.
KIZINI ÖLDÜREN, EŞİNİ DE AĞIR YARALAYAN KOCA TUTUKLANDI
Olayda kullandığı silahla birlikte kaçan taksi şoförü Necati A., polis karakoluna giderek suçunu itiraf etti ve teslim oldu. Zanlı polis ekiplerince, sağlık kontrolü için Edirne Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’ne ardından da adliyeye götürüldü. Necati A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu.