Kocaeli’de Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili gerçekleştirilen soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Sait Yılmaz’ın yargılanmasına başlandı.

15 Temmuz’da FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişiminin ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyonlar kapsamında daha önce gözaltına alınıp tutuklanan isimlerden avukat Sait Yılmaz hakim karşısına çıktı. Kocaeli Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen davaya sanık Sait Yılmaz, sanık avukatları Murat Altun, Raci Uyanık ve sanık yakınları katılırken, emniyet ekipleri duruşma sırasında ve öncesinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Duruşmada ilk olarak söz alan Sait Yılmaz, "Şimdiye kadar herhangi bir suç kaydım ve cezam yoktur. Gözaltına alındığım tarihte ben mesleğim sebebiyle, cinayet suçundan tutuklu bir müvekkilimin görüşüne gitmek için ofisimde çalışıyordum. Eşimin telefonu üzerine eve emniyet görevlilerinin arama ve gözaltı işlemi için geldiklerini öğrendim. 15 dakika içinde evime gittim. Emniyette 8 gün boyunca tutuldum" dedi. Bylock kullandığı suçunu kabul etmeyen Yılmaz, "Polislerin geldiğini duyar duymaz eve gittim. Benim suçum olsa kaçardım. Tek bir örgüte üyeyim o da Kocaeli Barosu’dur. Ben serbest avukatım ve herkesi savunma hakkım var. Bu suç mudur" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Sait Yılmaz’ın Bank Asya Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılıp vadeli, vadesiz, döviz, TL cinsi tüm hesaplarının olup olmadığına ve sanığın cep telefonu numarasının kime ait olduğunun tespit edilmesine karar verdi. Duruşma, 6 Mart 2017 tarihine ertelendi.