Kocaeli D-130 Karayolu’nda 2 otobüs, 1 servis minibüsü ve 1 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 1’i çocuk 7 kişi yaralandı.
Kaza D-130 karayolunun Kocaeli’nin Başiskele ilçesi geçişinde İzmit yönünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, trafiğin aniden yavaşlaması sebebiyle Şaban K. yönetimindeki 16 KT 777 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü aniden fren yaptı. Önündeki otobüsün aniden durması sonucu zamanında yavaşlayamayan Yüksel Ö. yönetimindeki 41 P 3712 plakalı servis otobüsü, aniden duran otobüse arkadan çarptı. Servis otobüsünün arkasındaki Mustafa T. idaresindeki 41 P 4464 plakalı servis minibüsü de kaza yapan otobüslere arkadan çarptı. En arkadaki sürücüsü henüz belirlenemeyen 41 H 8601 plakalı otomobil de servis minibüsüne arkadan çarptı.
7 kişi yaralandı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine hızla gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, otobüsler içerisinde yaralanan 7 kişiye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Hayati tehlikeleri olmadığı öğrenilen yaralılar daha sonra çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle yol yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kalırken, otobüslerin vinç yardımıyla yoldan kaldırılması ile trafik normale döndü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.