Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 28 yaşındaki Ufuk Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen davada, mahkeme heyeti salonu seyircilere kapattı.
İzmit Tavşantepe Mahallesinde bulunan Cemevi yakınındaki parkta meydana gelen olayda tartıştığı kişiler tarafından öldürülen Ufuk Demirdaş’ın cinayet davasına Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın 6. duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Y. ile avukatı katıldı. Mahkeme heyeti her davada duruşma salonunda olay çıkması nedeniyle duruşmaların seyircilere kapatılmasına karar verdi.
Davada sanık Umut Akbal’ın avukatı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti ise davanın 20 Temmuz’a ertelenmesine karar verdi.
Öte yandan, 19 Nisan 2015 günü Tavşantepe Mahallesinde meydana gelen olayda Ufuk Demirdaş, aynı mahallede oturduğu ve aralarında husumet olan Kadir Y., Musa Y. ve Umut A. ile karşılaştığı büfede tartışmaya başlamıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada Ufuk Demirdaş sırtından ve kafasından vurularak öldürülmüştü. Olay sonrası cinayet silahını kullandığı öne sürülen Kadir Y. kayıplara karışırken, kardeşi Musa Y. ve Umut A. gözaltına alınmıştı.