Konya’da bir apartmanın ikinci katında çıkan yangında can pazarı yaşandı. Evlerinde mahsur kalanların bir kısmını itfaiye kurtarırken, bir vatandaş da ailesiyle birlikte balkona bağladığı çarşafla ikinci kattan aşağı indi. Dumandan etkilenen 9 kişi hastaneye kaldırıldı.
Yangın, 23.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Şemsi Tebrizi Mahallesi Kasap Sinan Çıkmazı Sokak üzerinde bulunan üç katlı bir apartmanın ikinci katında çıktı. İddiaya göre, apartmanın ikinci katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanları fark eden apartman sakinleri kendilerini sokağa atarak durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve çok sayıda 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ettikleri sırada, bazı vatandaşların evlerinde mahsur kaldığı anlaşıldı. Binada mahsur kalan vatandaşlar evlerinin balkonuna çıkarak kurtarılmayı bekledi.
Çarşafları birbirine bağlayıp balkondan indi
Bu sırada kurtarılmayı bekleyen apartman sakinlerinden Uğur Akan, yüzünü gömlekle kapattıktan sonra ikinci kattaki evinin balkonuna çarşafları birbirine bağlayıp aşağıya indi. Dumandan zehirlenmekten kurtulan Uğur Akan, çocuklarının dumandan etkilenmemesi için onları da aynı yöntemle aşağı indirdiğini söyledi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından binada mahsur kalan vatandaşlar yangın merdivenleriyle kurtarıldı. Yangın sırasında binada bulunan M.N.B. (13), Muhammet B. (47), Hatice B. (39), Nadire D. (72), Rahime D. (43), S.A. (16), Hayriye B. (50), Mehmet D. (73) ve Suriyeli olduğu öğrenilen Emine N. (20) dumandan etkilendi. Olay yerinde hazır bekleyen ambulanslarda ilk müdahaleleri yapılan 9 kişi, çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan 9 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Binadaki yangın, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarının ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangının çıkışı nedeni araştırılıyor.