Bursa’da, Dünya Hayvanlar Günü’nde, köpek yüzünden 2 kişinin bıçaklandığı kavganın duruşması yapıldı. Duruşmada sanığın tahliyesine karar verildi.
Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Veysel Uğurcan C. (30) hakkında ’adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Haziran ayında meydana gelen olayın ilk duruşması yapıldı. Davaya tutuksuz yargılanan müşteki sanıklar Hakan Ü, Oğuz Abdullah Ö. ile tarafların avukatı katıldı. Sanık Uğurcan C, "Köpek bacağımdan ısırdı. Köpeği def etmek için bıçakla müdahale ettim. Ancak Hakan Ü. eğilince ona isabet etmiş. Diğer müştekiyi ben bıçaklamadım" dedi.
Olayda göğsünden 2 bıçak darbesiyle yaralanan Hakan Ü., "Arkadaşlarımla birlikte boxer cinsi köpeğimi gezdirirken sanık ile karşılaştık. Sanığın fino cinsi köpeği benim köpeğime yaklaştı. Ben kendisine köpeğini çekmesini söyledim. Bunun üzerine tartıştık. Biz oradan ayrıldıktan 15-20 dakika sonra onlar yanımıza geldi. Köpekler tekrar yüz yüze geldi. Benim köpeğim onların finosuna havladı. Sanık da kendisine saldıracağını sandı, kavga çıktı. Benim köpeğime tekme atınca kavga sırasında sanık yere düştü. Köpeğim ona saldırmak için hamle yaptı, ben de tuttum. Sonra bıçakla hamle yaptı. Köpeğimi çekince göğsümden yaralanmışım. Kavga dağılınca anladım. Ambulansla Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldım. Burada ameliyat oldum ve 15 gün tedavi oldum. Bana yönelik bir hareket değildi, şikayetçi değilim" dedi.
Göğsünden bıçakla yaralanan diğer müşteki sanık Abdullah Ö. ise, "Kavgayı ayırmaya çalıştım. Kavga bittikten sonra yaralandığımı anladım. Şikayetçi değilim" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanığın tutuksuz yargılanmasına, eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.