Korkuteli Emniyet Müdürlüğü, ilçe merkezinde yaptığı uygulamalarda son 8 ay içinde 14 bin 208 aracı kontrol edip 192’sini trafikten men etti.
Antalya’nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü, 8 aylık trafik uygulamasına ilişkin istatistiki bilgileri paylaştı. İlçede 2016 yılının 8 aylık verileri içinde 14 bin 208 araç kontrol edilirken, 192 araç trafikten men edildi.
Korkuteli ilçe genelindeki trafik noktalarında yapılan denetimlerde toplam 14 bin 208 araç kontrol edildi. Bu kontrollerde trafik kurallarına aykırı hareket etmekten toplam 2 bin 867 araca ceza kesildi. 192 araç ise trafikten men edildi.
Alınan tüm önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 8 ay içerisinde toplam 22 maddi hasarlı, 53 yaralamalı, 1 ölümlü olmak üzere toplam 76 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi öldü, 81 kişi ise yaralandı.
Korkuteli Emniyet Müdürü Hüseyin Mektepli, "İlçe emniyet müdürlüğü, trafik denetleme büro amirliği ve jandarma ekiplerimizce ilçemizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler artırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülmektedir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, diğer sürücülere ve yayalara saygılı olmaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 numaralı polis ve jandarmaya bildirilmesi hususlarında vatandaşlarımızın ilgi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır" dedi.