Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ağıllarındaki koyunlarını internet üzerinden satışa çıkaran 2 besici kardeş dolandırıcı mağduru oldu. Besicilerin şikayeti üzerine Jandarma tarafından yakalanan şüpheli, “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla Beyşehir Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Beyşehir’e bağlı Kurucuova Mahallesi’nde küçükbaş hayvan çiftliği bulunan Kamil ve Halil Dilber adlı besici kardeşler, yaklaşık 3 ay önce bir internet sitesine koydukları ilanla ağıllarında bulunan koyun ve kuzularını satışa çıkardı. İnternet üzerinden satış ilanını görüp ilçeye gelen bir kişi, ağıllarda bulunan çoğunluğu gebe olan 140 koyun ve 110 kuzuyu birlikte almak için talip oldu. Satış için anlaşılıp senetlerin imzalanmasının ardından alıcıya iki ayrı kamyona yüklenen koyunlarla birlikte peşinatı almak üzere Ankara’ya giden Halil Dilber, şahsın daha önce de çok sayıda kişiyi dolandıran bir dolandırıcı çıkması üzerine mağdur oldu.
Besici Kamil Dilber, internet üzerinden vermiş oldukları ilanın ardından telefon açarak, “Ankaralıyım” diye kendisini tanıtan bir alıcının ilçeye geldiğini, çiftlikte buluştuklarını kaydetti. Alıcıyla pazarlık yaptıktan sonra 60 bin liralık ön peşinat ve paranın geriye kalan 27 bin 500 liralık kısmı için karşı tarafa senet imzalattıklarını vurgulayan Dilber, “Ancak, mesai saati bitmek üzere olduğundan alıcı bankadan parayı çekemediği için peşinatı hemen alamadık. Bunun üzerine peşinat için de ayrı bir senet yaptık ve kardeşim peşinatı almak üzere alıcının kamyonlarına yüklenen koyunlarla birlikte Ankara’ya gitti. Ancak, yolda yağmur çok olduğundan Kulu makasında koyunları üstü tenteli olan başka bir TIR’a yüklemişler. Bu TIR’ın sahte plakalı olduğunu da sonradan öğrendik. Ankara’da, alıcı kardeşimi bir otele yerleştirmiş, ardından bankadan parayı çekip geleceği bahanesiyle yanından ayrıldıktan sonra aradığında ertesi gün parayı vereceğini söyleyip sonrasında kayıplara karışmış. Telefonlarına da ulaşılamıyor. Sahte plakalı TIR’a yüklenen koyunlarımız da ardından ortadan kayboldu” dedi.
Kardeşiyle birlikte çiftliği banka kredisiyle kurduklarını, dolandırılınca sıfıra düşerek çok zor durumda kaldıklarını ve yaklaşık 90 bin liralık zarara girerek banka borçlarını ödeyemez hale geldiklerini aktaran Dilber, şöyle devam etti:
“İnternete verdiğimiz ilanın ardından dolandırıcı ‘Ankaralı’yım’ dedi ama Şanlıurfalı çıktı. Bize vermiş olduğu senete yazdığımız İsmail Ö. ismi Adana’da hiç alakası olmayan elma ihracatı yapan bir başka yaşlı birisi çıktı. Öğrendiğimize göre, biz bu yolla dolandırılan 23’üncü mağdur oluyoruz. Koyunların tamamı da gidince geride küçükbaş hayvanlarımızın yattığı boş ağıllar kaldı. Oysa bir süre önce burada koyun ve kuzu sesleri yükseliyordu. Bizi dolandıran asıl ismi Şakir O. olan kişi, jandarmamızın sıkı takibi sonucu yakalandı ve şimdi tutuklanarak cezaevini boyladı. Ama mallarımız gitti. Yeniden mallarımıza kavuşabileceğimiz konusunda çok ümitsiziz. Mallarımızı Şanlıurfa ilinde bir mezraya götürmüşler. Ama akıbetleri konusunda şu an bir şey bilmiyoruz. Besicilerimize tavsiyemiz, alıcı gibi gelen bu tür insanlara bizler gibi kanıp, mağdur olmasınlar.”
Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’na besicilerin yaptığı dolandırıcılık başvurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen asayiş timleri, İsmail Ö. sahte ismini kullanan ancak asıl ismi Şakir O. olduğunu belirlediği kişinin önce ikametgahının Şanlıurfa ili olduğunu belirledi. Ardından Şanlıurfa’da yakalanarak gözaltına alınan Şakir O, Beyşehir’e getirilerek Jandarma ekiplerine teslim edildi. Beyşehir Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlandıktan sonra “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla Beyşehir Adliyesi’ne sevk edilen Şakir O. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.