Küçükçekmece’de gece saatlerinde bisiklet ile geldiği iddia edilen kimliği belirsiz şahıslar tarafından 5 araç kundaklandı.
Olay, saat 02.00 sıralarında Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Dışbudak Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre gece saatlerinde bisiklet ile geldiği öğrenilen kimliği belirsiz şahıslar, cadde üzerindeki 5 aracı benzinle kundakladı. Kundaklama sonucu araçlar alev alev yanmaya başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İhbar üzerine itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmaya çalışırken, binadaki vatandaşlara hortum ve kovalarla araçları söndürmeye çalıştı. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev alev yanan araçları söndürdü. Alevlerin söndürülmesinin ardından ekipler, kullanılamaz hale gelen araçlarda soğutma çalışması yaptı. Araçların alev alev yanması ise cep telefonu kamerasına yansıdı.
Dumandan 3 kişi etkilendi
Öte yandan alev alev yanan araçlardan çıkan dumanlar çevredeki binalara yayıldı. Binaya yayılan dumandan uykuda olduğu öğrenilen vatandaşlar da etkilendi. Dumandan etkilenen vatandaşlara olay yerine gelen ambulansta oksijen verilirken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Ekipler ise kullanılamaz hale gelen araçların motor kısımları ve bagajlarını açarak duman tahliyesi yaparak LPG’li olan araçların vanalarını kapattı.
“Araç bize emanetti, eşim 1 aydır servis çekiyordu”
Yangını gören Nurcan Yılmaz, “Ben balkondan kalktım baktım araçlar alev almış. Telaşa kapılıp eşimi kaldırdım. Yanan araç bize emanetti, eşim 1 aydır servis çekiyordu. Araç bize ait değildi, emanetti. Balkondan hortumla müdahale ettik. Yapanları görmedim ama buradan görenler bisikletle ile yukarıya doğru gittiğini görmüşler, ellerinde de şişeler varmış” dedi.