Adana’da bir kümesten iki horoz ile 14 tavuk çalıp sattığı iddia edilen 3 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesinin Çungurlu mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Nabi Eser isimli şahıs iş çıkışı beslediği tavuk ve horozların bulunduğu kümese geldi. Eser, kümeste 14 tavuk ve 2 horozunun eksik olduğunu fark etti. Eser, önce etrafı gezdi ancak horoz ve tavukları bulamayınca tavuk ve horozlarını canlı tavuk satıcılarında bulabileceğini tahmin ederek Kanal Köprü mevkisine gitti.
Nabi Eser burada bütün tavukçuları tek tek gezdiğinde tezgah üzerinde satış amaçlı tavuklarını gördü. Eser, polisi arayarak haber verdi. Olay yerine gelen polis satılmak istenen tavuk ve horozlara el koyup emniyete getirdi. Nabi Eser polise kümesinde 2 horoz ve 33 tavuğun bulunduğunu ancak 2 horoz ve 14 tavuğunun çalındığını belirterek 01 KP 701 plakalı bir otomobille gelen 3 kişinin tavuk ve horozları çaldığını belirlediğini kaydetti.
Polis, otomobili bulmak için çalışma yaptı. Polis kısa sürede otomobilin sahibinin Belediye Evleri mahallesinde oturduğunu tespit etti. Polis eve gittiğinde otomobilin sahibinin oğlu Suat S.’nin otomobili kullandığını belirleyip ifadesini başvurdu. Suat S., "otomobili bugün kendisinin kullandığını, yanında Eyüp isimli bir şahsı ve ismini hatırlayamadığı başka bir şahsı alıp birlikte bir köye gittiklerini, horoz ve tavuk aldıklarını ayrıca bir tane elle tutulan hızar makinesi aldıklarını, horoz ve tavukları kanal noktada bir yerde sattıklarını parayı bölüştüklerini" söyleyerek diğer arkadaşlarının da adresini verdi. Polis bu adreslere gidip Eyüp K. ile Mehmet G.’yi de gözaltına aldı. Eyüp K. ifadesinde hırsızlık yapmadığını ve yanlarında Mehmet G. isimli şahsın ’tavuklar bizim akrabaların alalım’ dediğini daha sonra tavukları alarak araca koyduklarını ve kanal noktada horoz ve tavukları 260 liraya sattıklarını söylediği öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Emniyete getirilen tavuk ve horozlar sahibine teslim edildi.