Kumluca’nın Erentepe Mahallesi’nde dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangını 4 uçak ve 8 helikopterin havadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
Kumluca’nın Erentepe Mahallesi’nde başlayan orman yangını dün gece kontrol altına alındıktan sonra sabah saatlerinde yeniden etkili olmaya başladı. Şiddetli rüzgarında etki ile büyüyen yangına Antalya, Denizli ve Muğla’nın Fethiye ilçesinden 8 helikopter, Antalya, Adana ve İzmir’den 4 uçak, karadan 100 arazöz, 500 yangın işçisi 80 itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangın nedeniyle Kumluca-Antalya karayolu trafiğe kapatıldı. Yanında şuana kadar 14 ev ile sera, nar, zeytin ve portakal bahçelerinin zarar gördüğü yangında 2 iş makinesinin de yandığı belirtildi. Diğer taraftan yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşın yaklaşık 4 saattir Kumluca-Antalya karayolu trafiğe kapalı durumda.
"HER ŞEYİMİ KAYBETTİM"
Yangında yazlık olarak kullandıkları evlerinin tamamın yanmasının üzüntüsünü yaşayan Adem ve Fatma Özbeyi çiftinin 4 çocuğunu büyüttüğü 45 yıllık beşik de küle döndü. Evini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Fatma Özbeyi, “Haftada 3, 4 defa buraya oturmaya geliyorduk. Evim yandı bitti kül oldu. Hiçbir şeyim kalmadı. Evin içerisinde her şeyim vardı. 30 yıllık birikimimi kaybettim” dedi.
Diğer taraftan sabah saatlerinde yangın bölgesine Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu incelemelerde bulundu. Yangında şu ana kadar 300 hektar alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor.