İstanbul Şişli Nişantaşı’nda silahlı saldırının yaşandığı gece kulübünde çalışan bodyguard, dehşet anlarını anlattı. Bodyguard Alex Kalfaoğlu, "Bu mekanların kapılarında bekleyen herkes evine ekmek götürüyor, çocuk sahibi ve evinde bekleyen bir eşi var. Türkiye’de bar kültürü olmadığı için bu olaylar meydana geliyor” dedi.
Nişantaşı’nda bir gece kulübünde yaşanan olayda yaralanan 4 bodyguardın Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor. Hastaneye gelen bodyguardlar, arkadaşlarından gelecek iyi bir haberi bekliyor.
Nişantaşı’nda saldırının yaşandığı gece kulübünde çalışan bodyguard Alex Kalfaoğlu, dehşet anlarını İHA’ya anlattı. Alex Kalfaoğlu, “İş bitiminden sonra arkadaşın biri yolda yürürken tabancasını çıkartıyor, şarjörü bitene kadar ateş ediyor. Sonra da çekip gidiyor. Bu kişinin bara girmek istemesi ve içeri alınmadığı doğru değil. Yürüyerek gelip olaydan sonra bir araca binip kaçıyor. Arkadaşlarımızın biri ağır yaralı, 3-4 saattir ameliyatta. 3 arkadaşımız da hafif yaralandı” şeklinde konuştu.
Kalfaoğlu, bu tip olaylarda bodyguardların suçlandığını belirterek, "Çünkü Türkiye’de bar kültürü yok. Mesela Avrupa’ya gittiğinizde, ‘Biz sizi alamıyoruz’ denildiğinde anlayışla karşılanabiliyor. Bizim ülkemizde bu anlayış yok. Fakat bu olayın içeri girmek isteyip alınmamakla da bir ilgisi yok” cevabını verdi.
“BODYGUARD’LAR DA EVİNE EKMEK GÖTÜRÜYOR”
Çalışırken yaşadıkları sıkıntılardan da bahseden Kalfaoğlu, “Bu işi yapan insanlar evini barkını geçindiriyor. Hepsi çocuk sahibi. Evlerinde bekleyen bir eşleri var. Aldığı yevmiye günlük 100 TL, bilemediniz 150 TL. Bu insanlar zevk için gece saat 11’den sabaha karşı 4’e kadar çalışmıyor. Müşterilerin onların da bir insan olduğunu, çalışmak zorunda olduğunu, çalıştığı mekanın kendi kriterlerine göre hareket ettiğini unutmaması gerek. Bu olaylar müşterilerin alkollü olmasından da kaynaklanıyor. Bazen darp olayları oluyor, bazen de böyle anlam veremediğimiz ciddi olaylar oluyor” ifadelerini kullandı.