Kocaeli’nin Körfez ilçesinde tecavüze uğradığı ileri sürülen ve kürtaj olduktan sonra ortadan kaybolan 16 yaşındaki lise öğrencisini jandarma buldu. Önce hastaneye getirilen lise öğrencisi, ardından rehabilitasyon merkezine götürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Körfez Kız Meslek Lisesi’nde okuyan 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki K.A. ailenin iddiasına göre halasının oğlu olan evli 2 çocuk babası 29 yaşındaki F.B. ve 16 yaşındaki B.Y.’nin tecavüzüne uğradı. Halasının oğlundan hamile kaldığı belirtilen K.A. kürtaj olurken, savcılık 16 yaşındaki K.A.’nın kendi isteğiyle birlikte olduğunu belirterek şikayetçi olmaması üzerine F.B. ve B.Y. hakkında kovuşturma yapılmasına gerek görmedi. 16 yaşındaki K.A. daha sonra kayıplara karıştı. K.A. halasının oğlu ile kendi isteğiyle birlikte olduğunu ve hamile kaldığını, ayrıca 1.5 yıl önce arkadaşı B.Y.’nin de tecavüzüne uğradığını ileri sürerken, şikayetçi olmadı. K.A.’nın anne ve babası ise şahıslardan şikayetçi oldu.
LİSELİ KIZ JANDARMA TARAFINDAN BULUNDU
Yaşananlarının ardından kayıplara karışan K.A., jandarma ekipleri tarafından bulundu. İlk olarak Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadesi alınan K.A. ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi’ne getirildi. Burada yaklaşık 4 saat kalan K.A. daha sonra ekipler tarafından ailesine teslim edilmeyerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı rehabilitasyon merkezine götürüldü.
ANNE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Kızlarının bulunması ile mutlu olduklarını ifade eden baba Necmettin A, , “Kendi kaçmış. İşteydim. İşten gelmiştim. Annesi olmadığını söyledi. Jandarma’ya teşekkür ediyorum” dedi. Genç kızın annesi ise, “Çok üzüldüm. Ne yapacağımı bilemedim. Şimdi çok mutluyum. Allah onun için hayırlısını versin. Jandarma’ya, kimlerin yardımı olduysa onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.