Kütahya’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 emniyet mensubu daha tutuklandı.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri ve komiserlerin olduğu 15 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü. Savcılık ifadelerinden sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 3. sınıf emniyet müdürü Levent Kütükalan, 4. sınıf emniyet müdürü Osman Çetin, komiser yardımcıları R.Ö., İ.G., S.U., Ö.K., İ.K., A.K., İ.Ç. ve M.A.T. tutuklandı. 5 emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananların arasındaki bazı emniyet mensuplarının FETÖ üyeleriyle kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımıyla irtibat kurduğu belirlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 Ağustos’ta daha önce açığa alınan bazı emniyet görevlilerine ait evlere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Evlerde arama yapılırken, aralarında şube müdürlerinin de olduğu 15 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.