Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangınına arazinin sarp olması nedeniyle güçlükle müdahale ediliyor.
Alınan bilgiye göre, Tavşanlı ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta Değirmisaz köyü Taşpınar mevkiinde saat 16.00 sıralarında orman yangını çıktı.
Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye sevk edilen Tavşanlı Belediyesi, çevre beldelerden gelen itfaiye ekipleri ile ilçelerden gelen orman arazözleri, arazinin sarp olmasından dolayı uzaktan müdahale etmeye çalışırken, yangın söndürme işçileri de hem arazinin sarp olmasından dolayı güçlükle alevlerin önüne geçmeye çalışıyor.
Değirmisaz ve çevre köylerden gelen köylüler de 10 hektarlık alanda yangına müdahalede bulunuyor. Bursa ve Balıkesir illerinden gelen yangın söndürme helikopterleri de yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.
Tavşanlı İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu da yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.
Kaymakam Numan Hatipoğlu yangın sebebinin henüz belli olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Değirmisaz bölgesinde büyük bir orman yangını ile karşı karşıyayız. Malum çok sıcak hava dönemi geçiriyoruz. Orman yangınları ile ilgili büyük bir hassasiyetimiz vardı. Tüm ekiplerimiz görevlerinin başında. Ayrıca hem bölge halkının hem de şirketlerin duyarlılığı söz konusu. Herkes büyük bir seferberlik ile yangına müdahale ile ilgili olarak uğraşıyorlar. Şu an itibari ile 2 yangın helikopteri müdahale etmeye devam ediyor. Bu rakam önümüzdeki saatlerde muhakkak artacaktır. Ben inşallah en kısa zamanda söndürüleceği umudu içerisindeyim. Şu an yaklaşık 10 hektarlık bir alan üzerinde etki sahası içerisinde. İnşallah en kısa zaman içerisinde bu badireyi atlatırız. Vatandaşlarımızdan bazıları o kadar yoldan yaya olarak gelip söndürme çalışmasına geliyorlar. Bu duyarlılıkları için hem köylülerimize hem de Tavşanlılarımıza teşekkür ederim”
Balıköy Beldesinde esnaflık yapan Bayram Kapçak ise yangını duyarak işyerlerini kapatarak söndürme çalışmasına hemen geldiklerini belirtti.
Yangının demiryolundan geçen yük trenlerinin fren yaparak kıvılcım oluşturmasından çıkmış olabileceği söylendi.