Fatih’te dün kaybolan 7 yaşındaki Nazlı Yakut, bugün 5 metrelik kuyuda bulundu. Kuyudan sağ olarak çıkarılan küçük kızın kurtarılma anı cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.
Olay, dün Fatih Küçük Ayasofya Mahallesi’nde akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Kaybolan 7 yaşındaki Nazlı Yakut’un ailesinin kayıp ihbarı üzerine Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube polisi tarafından arama çalışmaları başlattı. Dün yapılan tüm aramalara rağmen küçük kızı bulamayan Asayiş Şube ekipleri aramalarına bugün de devam etti. Ekipler köpeklerle kaybolan küçük kızı aradı. Yakın çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını izleyen polis ekipleri küçük kızın son görüntülerine ulaştı. Ekipler, Nazlı Yakut’un son olarak arkadaşları ile birlikte görüldüğünü tespit etti. Görüntülerdeki çocuklara ulaşan polis ekipleri, çocukların dün Nazlı ile birlikte erik toplamaya gittiklerini öğrendi. Çocukların ifadesine göre arama çalışmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, eski bir hamamın kuyusunda Nazlı Yakut’a ulaştı.
Vatandaşların da yardımıyla kuyuya inen bir görevli, küçük kızı belinden halata bağlayarak kuyudan çıkardı. Küçük kıza vatandaşlar tarafından hemen yardım edildi. Küçük kızın kurtarılma anı cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Geceyi kuyuda geçiren ve sağ şekilde kuyudan çıkarılıp kurtarılan küçük Nazlı’nın ayağında kırık ve yüzünde morluklar tespit edildi. Küçük kız olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.