Denizli Adliyesi ek bina inşaatında çalışan iki işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları için eylem yaptı. Vince çıkan işçileri Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ikna ederek inmelerini sağladı.
Edinilen bilgiye göre, Denizli Adliyesi ek bina inşaatında çalışan ve üç aydır maaşlarını alamayan 8 işçiden amca çocukları olan M.M. ile A.M., inşaat alanındaki yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki vincin tepesine çıktı. Maaşlarını alana kadar eylemi sürdüreceklerini belirten işçileri gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, işçileri inmeye ikna edemeyince ambulans ve itfaiye çağırdı. İtfaiye ekipleri, işçilerin düşme ya da atlama ihtimali üzerine yere hava yastığı açtı. İki işçi vinçten inmeleri için bir türlü ikna edilemeyince, olayı haber alan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper olay yerine geldi.
Başsavcı Alper, ilk olarak işçilere ambulansın megafonundan seslenerek, "Ben Cumhuriyet Başsavcısıyım. Adalet Bakanlığıyla görüştüm. Bakanlık müteahhite tamamen ödemeyi yapmış, müteahhit size ödeme yapmamış. Yasal olarak bundan sonraki alacaklarınızın ödenmesi için dilekçe alacağım. İşçinin alacağı öncelikli olduğu için doğrudan doğruya bakanlıktan alacaksınız. Bu yasal hakkınızı kullanmanızı sağlayacağım. İnin, ben size yardımcı olacağım" dedi.
İşçiler yine ikna edilemeyince bu kez Başsavcı Alper, vincin tepesindeki işçilerle telefonla konuştu. Alper, "Ben Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyorum. Yaklaşık 4 gündür uyumadım. Devletimiz ayakta kalsın diye gece gündüz 17 arkadaşımla birlikte uyumadık. Adalet Bakanlığı’yla görüştüm. Dilekçe vereceksiniz, ben size yardımcı olmak için geldim. İnin aşağı, her türlü yardımı yapacağım. Paranız yatmaya başlamış" diye konuştu.
Başsavcı Alper daha sonra işçilerle daha yakından konuşmak amacıyla inşaatın üzerine çıkarak onları ikna etmeyi başardı. Vince çıkan iki işçiyle birlikte toplam 8 işçi Başsavcı Alper ile birlikte alacaklarının ödenmesi için dilekçeleri alınmak üzere Adalet Sarayı’na gitti.