Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda meydana gelen göçükte iki işçi yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından sağ kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, tavan göçmesi diye tabir edilen göçük, TTK Kozlu Müesssesi 1. Nolu Kuyu’da yerin -425 metre altında meydana geldi.
İşçiler Ferdi Arkan (28) ve Sercan Taşcı tavan göçmesi sırasında kömür postası altında kaldı. Göçük olayının ardından çalışma başlatan kurtarma ekipleri, işçileri sağ olarak yer üstüne çıkardı.
Kaza haberini alan TTK Genel Müdürü Burhan İnan da müesseseye gelerek, işçilerin durumu hakkında bilgi aldı.
Gazetecilere açıklamada bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ise, "Yarım saat önce iki arkadaşımızın göçük altında kaldığını öğrendik. Allah’a şükürler olsun herhangi bir can kaybı yaşamadık. Sarma göçmesi diyelim ama olayla ilgili net bir bilgi alamadık. Tavan göçmesi diyebiliriz. Kömür postası altında kalmışlar. Yaradan Mevlam bütün işçi kardeşlerimize sağlık ve sıhhatler versin. Kaza yerin -425 kotunda oldu. Ülkemiz üzerinde yoğun bir talihsizlikler var. İnşallah bundan sonra bunlar yaşanmaz. Arkadaşlarımızın biri Tıp Fakültesi’ne diğeri ise Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Allah’a şükür durumları iyi" diye konuştu.
Yer üstüne çıkartılan işçiler ambulanslara hastanelere kaldırıldı. Kozlu İlçe Emniyet Müdürü de müessese binasına gelerek olayla ilgili bilgi aldı.