Adana’da sokak ortasında çıkan silahlı kavgada öldürülen Meryem Derinpikal’in eşi Erden Derinpikal, "Eşim mahallenin Meryem Anasıydı, herkese evini açardı, kendini öldüren çocuklara da çorba verirdi" dedi.
Yüreğir ilçesine bağlı Akdeniz Mahallesi’nde çıkan silahlı kavgada hiçbir suçu olmayan kocasına bakmak için çıktığı sokakta yaralanıp hayatını kaybeden Meryem Derinpikal’in (47) mahallenin "Meryem Anası" olarak bilindiği öğrenildi.
Derinpikal’in mahalledeki yoksul çocuklara evini açıp onlara çorba ve ekmek verdiği ortaya çıktı. Ayrıca Derinpikal’in dün kendisini vuran çocuklara satmaları için hurda verdiği belirlendi. Derinpikal’in eşi Erden Derinpikal, eşinin kör kurşuna gittiğini ifade ederek, "Dün akşam saatlerinde evde otururken bizim akrabaların kavga ettiği haberi geldi. Ben de sokağa çıkıp kavga çıkan yere gittim. Bir süre ben eve gelmeyince eşim de bana bir şey olduğunu sanarak yanıma gelmek için sokağa çıkmış. Bu arada sokakta kavga silahlı kavgaya dönüşünce eşim vuruldu. Hastaneye kaldırdık ama hayatını kurtaramadık" dedi.
Derinpikal, eşinin çok yardımsever biri olduğunu, mahallenin "Meryem Anası" olarak bilindiğini ifade ederek, "Eşim mahallede herkese sofrasını açardı. Bütün mahalle bunu biliyor sorabilirsiniz. Garibanlarla ekmeğini, çorbasını paylaşırdı. Bu çocuklara da kaç kez ekmek ve çorba verdi. Hatta dün eşim kendisini vuran çocukları çağırarak öğleden sonra hurda verip ’şunları alın satın harçlık yaparsınız, evinize ekmek götürürsünüz’ diye benim yanımda verdi. Ancak akşam aynı çocuklar eşimi öldürdü" diye konuştu.
Meryem Derinpikal’in cenazesi otopsinin ardından morgdan alındı. Cenaze, Yüreğir ilçesine bağlı Ali Hocalı Mahallesi’ne götürülerek toprağa verildi.
Erden Derinpikal, eşinin ardından Facebook’tan "Canım eşim Meryem sana hiç yakışmadı ölüm mekanın cennet olsun" diye paylaşımda bulundu.