Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde iki kardeşe silahla saldırarak birinin ölümüne, diğerinin de yaralanmasına sebep olduktan sonra firar eden Paşa Ç. yaklaşık 2 yıldır halen yakalanamazken, olayla ilgili açılan davanın duruşmasına bugün devam edildi.
Üniversite öğrencisi Tayfur Yenigün ile ağabeyi Turan Yenigün, 9 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen olayda kamyonetle evlerine giderken araçlarının önü bir minibüsle kesilmiş ve aralarında husumet bulunan Paşa Ç.’nin silahlı saldırısına uğramışlardı. Üniversite öğrencisi Tayfur Yenigün götürüldüğü hastanede kurtarılamazken, ağır yaralanan ağabeyi ise tedavisini ardından taburcu edilmişti. Yaşanan olayın ardından şüpheliler kaçarken, polis ekipleri yaptıkları çalışmalar sonrası olayın şüphelisi Paşa Ç. ile aynı minibüste bulunan ve azmettirici olduğu iddia edilen Tuncer Ç.’yi yakalanmış, Tuncer Ç. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam eden duruşmaya ise tutuklu yargılanan Tuncer Ç., olayda yaralanan Turan Yenigün ve 2 görgü tanığı katıldı. Tanıklar, ifadelerinde olayın gerçekleştiği anı görmediklerini, ancak beyaz bir araçla Paşa Ç. ve Tuncer Ç.’nin araç ile olay yerinden uzaklaştıklarını gördüklerini söyledi.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Paşa Ç. hakkında yakalama kararının devamına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.