Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 2 vali yardımcısı, 3 kaymakam, 31 hakim ve savcı, 9 rütbeli asker, 64 rütbeli emniyet mensubu ve polis memurunun görevden uzaklaştırılırken, 4 rütbeli askerin ve görevden uzaklaştırılan bazı emniyet personelinin gözaltına alındığı bilgisini verdi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, askeri girişime karıştıkları ve FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması içerisinde oldukları iddiasıyla kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili bilgi verdi. Vali Güvençer, "Manisa il genelinde Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun işleminin yerelde icrasıyla 31 hakim savcı, İç İşleri Bakanlığı’nın onayıyla tesis ettiği görevden uzaklaştırma işlemiyle 3 ilçe kaymakamı 2 vali yardımcısı görevden uzaklaştırılmış durumda. Yine gerek yerinde yürütülen faaliyetler, gerek İç İşleri Bakanlığı’nın kararı ile İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında 9 rütbeli personel görevden uzaklaştırılması bunların 4’ünün aynı zamanda gözaltına alınması işlemi tesis edilmiş durumda. Emniyet teşkilatı bünyesinde ise hem yerinde yürütülen çalışmalar hem de İçişleri Bakanlığımızın kararı ile 64 polis memuru ve rütbeli emniyet mensubu görevden uzaklaştırılmış bir bölümü gözaltına alınmış durumda" dedi.
"Çalışmalar devam edecek"
Görevden uzaklaştırmaların ve gözaltı işlemlerinin devam edeceği yönünde bilgi veren Vali Güvençer, "Bu konuda çalışmaların hassasiyetle takip edilmek durumunda olduğunu ve bu mücadele sürecinde devletin milletin hayatına kastetmiş ihanet şebekesine bir şekilde bulaşmış bütün kamu görevlilerinin hiç bir toleransa, istisnai işleme tabi tutulmaksızın takip edilerek gereklerin yerine getirileceğini söylemek isterim" diye konuştu.
Öte yandan, Manisa’da görevden alınan kaymakamların ise Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman ve Kırkağaç Kaymakamı Mehmet Yeşilbaş olduğu öğrenildi.