Manisa’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen 2 bin 224 kamu personeli görevlerinden uzaklaştırılırken, 187 kişinin de tutuklandığı öğrenildi.
Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 67 farklı kurumda görevden uzaklaştırılan, ilişiği kesilen ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının 2 bin 224’e çıktığını bildirdi. Açığa alınan kamu personelinden 77’sinin idari soruşturmasının sürdüğü, 101’inin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.
Açığa alınan 27 kamu çalışanı görevine iade edilirken, 41 kamu personeli de memuriyetten ihraç edildi. 28 kamu personelinin ise sözleşmeleri feshedildi. 126 kamu görevlisinin gözaltında olduğu Manisa’da 187 kişinin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.
Tutuklular
Manisa’da 68’i emniyet, 25’si Celal Bayar Üniversitesi, 23’ü İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 22’si Manisa Adliyesi, 9’u Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 7’si Salihli Adliyesi, 5’i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi, 4’ü Manisa Valiliği, 3’ü Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi, 3’ü Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, 3’ü Akhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, 2’si Alaşehir Adliyesi, 2’si İl Sağlık Müdürlüğü, 2’si Garnizon, 2’si Jandarma, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TİKA Soma ve PTT’den de birer kişi olmak üzere 187 kamu personeli tutuklandı.
Tutuklular arasında Manisa Garnizon Komutanı ve Merkez Komutanı ile 3 vali yardımcısı ve bir de kaymakam bulunuyor.
Soruşturma kapsamında 7 kamu görevlisinin başka ile teslim edildiği bildirilirken, bin 800 kamu personeli ve yakının da pasaportlarının iptal edildiği açıklandı.